heforshe.org site linki
444 17 06
100.Yil
Atatürk İmzası
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.

Maltepe'nin Can Dostları

Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü

ADRES: Aydınevler Mahallesi Fener Sokak NO:18 Maltepe

TEL: 444 17 06

Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki sahipsiz hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması, küpelenmesi ve kontrol altında tutulması amacıyla kurulmuştur.

Bu kapsamda yaralı, sahipsiz ve başıboş hayvanlara müdahale eder, açık-kapalı alanlarda ve çöp konteynerlerinde ilaçlama faaliyetini yürütür, gıda işletmelerini denetler, resmi kurumlarda ilaçlama yapar ve seminer faaliyetlerinde bulunur.

Sahipsiz Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezimizde, ilçemizde yaşayan sokak hayvanlarına hizmet verilmektedir. Veteriner Hekimlerimiz ve yardımcı personelleri tarafından kuduz aşısı, muayene ve tedavi, öncelikle kısırlaştırma operasyonları olmak üzere Sahipsiz Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezimiz şartlarında yapılabilen kol-bacak, göz ve batın operasyonları, diş çekimi ve diş taşı temizliği, telefonla yada şahsen başvurularda bilgilendirme yapılmaktadır. Sahipsiz Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezimize getirilen hasta hayvanlar muayene ve tedavileri yapıldıktan sonra alındıkları ortama bırakılmaktadırlar.

Ayrıca sahipli olan kedi ve köpek gibi hayvanlara yapılan bütün işlemlerin, mevcut ya da geriye doğru izlenebilmeleri ve denetim altında tutulmalarının sağlanması amacıyla; Mikroçip takılması hususunda Belediyemiz Meclisinin aldığı karar ile artık hayvanlara mikroçip de takılmaktadır.

Ayrıca sokaktaki dostlarımız susuz kalmasın diye Maltepe sokaklarına 500’den fazla hayvan suluğu yerleştirdik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Maltepe Belediye Başkanlığı işbirliğinde geçici hayvan bakımevlerinin kullanım protokolü 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. ve 27. maddelerine göre imza altına alınmıştır.

İlaçlama Faaliyetleri,

Müdürlük olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde yapılan vektörle mücadele çalışmalarına destek olduk. Müdürlüğümüz larva ve uçkun mücadelesinde, lokal ilaçlamalarda ve larva odaklarının tespitinde destekleyici rol oynamaktadır. Tüm mahallelerimizde periyodik olarak ya da şikayet bazlı ilaçlamalar yapılmıştır. Ayrıca açık ve kapalı alanlar ile kanallar ve resmi kurumlarda da ilaçlama yapılmaktadır.

Vektörle mücadele kapsamında yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmiş ilaçlar kullanılmıştır.

Sahipli hayvanlar ya da hayvan hakları ihlali ile ilgili şikayetler İstanbul Valiliği Makamı tarafından düzenlenen kimliğe sahip personelimiz tarafından değerlendirilmektedir. Şikayetin içeriği doğrultusunda Çevre koruma Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapılmıştır.

Trafik kazaları başta olmak üzere çeşitli sebeplerden yaralanan hayvanların bakımı, tedavisi kliniğimizde yapılmış olup tedavisi kliniğimizde yapılamayacak olan hayvanlar çeşitli merkezlere gönderilmiştir.

Şüpheli ısırıklarda köpekler İBB Tuzla Hayvan Bakımevinde, kediler ise sahipsiz hayvan kliniğimizde 10 günlük müşahede gözetiminde tutulmaktadır.

Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafında kötü hava şartlarında doğada ve sokakta yaşayan başıboş sokak hayvanlarına aç kalmamaları için ilçemizin birçok yerinde mama dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğiyle bölgedeki hayvanların barınması için kedi ve köpek kulübeleri yapılıp dağıtılmaktadır.

Gıda işletmelerinde, özellikle bayram dönemlerinde denetimler yapılmaktadır. 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Veteriner İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği kapsamında projemiz hayata geçirilmiştir.

Projemiz üç aşamalı olarak öngörülmüştür;

1) Toplu gıda sektöründe Gıda Güvenliği ve Hijyeni Eğitim Semineri.

2) Ev hanımlarına yönelik Gıda Güvenliği ve Hijyeni Eğitim Semineri.

3) Sektörel ( Fırıncılık ve Unlu Mamulleri İşletmeleri, Et ve Et Ürünleri İşletmeleri ve Restoranlar) Gıda Güvenliği ve Hijyeni Eğitim Semineri.

• Gıda Güvenliği

• Gıda Güvenliği ve Toplum Sağlığı Açısından Önemi

• Gıda Hijyeni

• İşyeri Hijyeni ve İşyerinin Taşıması

Gereken Asgari Teknik Özellikler

• Gıda Sektöründe Çalışan Personel Hijyeni

• Alet, Ekipman Hijyeni ve Dezenfeksiyon

• Gıda Sektöründe Vektörlerle Mücadele

• Gıdaların Depolanması

• Gıda maddesi satın alırken nelere dikkat etmeliyiz

• Yemekler buzdolabında nasıl saklanmalı

• Temizlik ve hijyen

• Evde mutfak hijyeni

‘’Güvenli Gıda Tüket, Sağlıklı Yaşa’’ projesi kapsamında hazırlamış olduğumuz eğitim seminerlerimize sektörel olarak devam etmekteyiz.




Photos