Atatürk İmzası
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.

Maltepe'de caz rüzgârı esti

Konserin ardindan sahneye çikan Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ve Münih eski Belediye Baskani Christian Ude, Evans’in dogum gününü kutladi.

Maltepe Belediyesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve TSKM’de sahne alan Jenny Evans’i Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, Münih eski Belediye Baskani ve Maltepe Belediyesi Fahri Danismani Christian Ude ile birlikte yüzlerce Maltepeli sanatsever izledi. Piyano sanatçisi Uhle ile birlikte sevilen sarkilarini seslendiren Evans, dinleyenlere muhtesem bir gece yasatti. Konserin sonunda Baskan Kiliç ve Christian Ude, Evans’in dogum gününü kutladi. Ude konserin ardindan,  “Bu konser sayesinde, Maltepe ve Münih arasinda yeni bir dostluk köprüsü kuruldu” dedi.

“KÜLTÜRLERI KAYNASTIRIYORUZ”

Salonu dolduran Maltepeli sanatseverlere tesekkür ederek sözlerine baslayan Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç “Bu aksam, caz sanatinin efsane ismini burada agirladik.  Maltepe sizlerle degisecek. Siz isterseniz çok daha güzel isler yapacagiz. Maltepe’nin kapilarini dünya kültürüne açtiniz. Maltepelilere de bu yakisir” diye konustu. Ülke olarak zor bir dönemden geçildigini kaydeden Kiliç,  sunlari söyledi: “Maltepe Belediyesi olarak, ülkemizde güzel seyler oldugunu da göstermek için Istanbul’da çok farkli milletlerden büyükelçilere ve kültür ataselerine ‘Maltepe’nin kapilarini kültür-sanata ve dünyaya açtigimizi’ anlatan bir sunum yaptik.  Ayrica bu hafta sonu, dünyanin degisik ülkelerinden çok sayida belediye baskanini Maltepe’de agirlayacagiz. Toplumlari ve kültürleri bir birine yaklastiracak olan yerel yönetimlerdir. Biz de bu noktada üzerimize düsen sorumlulugu yerine getiriyoruz.”

HAYATINI CAZ MÜZIGE ADADI

Almanya’da yasayan Ingiliz ses ve sahne sanatçisi Jenny Evans, 42 yildir Almanya’da caz söylüyor. Ayni zamanda önemli bir yazar, sahne ve seslendirme sanatçisi da olan Evans’in repertuarinda George Gershwin, Duke Ellington gibi önemli caz ustalarinin eserleri bulunuyor. (22.10.2015)