Maltepe Belediyesi Aşevi Ve Taziye Binası

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisinde beslenme, insan ihtiyaçların en tepesinde gösterilmektedir. Sosyal devlet olmanın sorumluluğu ile gıda erişimi kısıtlı olan vatandaşlarımıza kuru gıda ve sıcak yemek hizmeti vermek belediyemizin başlıca sorumluluklarındandır. Maltepe Belediyesi Aşevi projesi ile engelli, yaşlı, yardıma muhtaç kişilere evde, durumu daha hafif olanlara ise aşevinde sıcak yemek servisi yapılmaktadır. Ayrıca cenazeler için de, cenaze sahipleri için taziye salonu bulunmaktadır.

Aşevi ve taziye evinin zemin katı 181 m², 1. Katı203 m² olup toplam 384 m² alana sahiptir.  Zemin katta saatte 600 kişi kapasiteli yemek üretilecek olup sıcak mutfak(107m²), kuru gıda deposu(22m²), soğuk depo(10m²), bay wc (9m²) ve bayan wc (9m²) bulunmaktadır. 1. Katta; 52 kişilik yemekhane(100m²), gıda yardım deposu(20m²), kullan at deposu(10m²), işçi dinlenme odası(10m²), personel odası(10m²)  ve yönetici odası(15m²)  bulunmaktadır. Zemin Katla 1. Katı birbirine bağlayan engelli rampası da bulunmaktadır. Sıcak mutfakta 8 adet yer ocağı, 2 geniş davlumbaz, 20 tepsi kapasiteli 1 adet konveksiyonel fırın, 2 tepsi taşıma arabası ve 3 kazan taşıma arabası bulunmaktadır. Hamur hazırlanması için 1 adet evyeli tezgah, 1 adet mermer tabanlı tezgah, 3 adet kapaklı un-şeker arabası bulunmaktadır.

Et hazırlık bölümünde 1 adet polietilen tezgah, 1 adet tek katlı duvar rafı ve 1 adet kıyma makinesi; sebze hazırlık bölümünde 2 adet çalışma tezgahı, 1 adet sebze doğrama makinası, 1 adet polietilen tezgah, 1 adet tek katlı duvar rafı ve 2 adet hareketli tezgah bulunmaktadır.

Mutfakta bulunan bulaşık alanında 1 adet kazan yıkama haznesi, 1 adet 3 katlı kazan istif rafı, 4 çalışma tezgahı, 3 adet çift havuzlu bulaşık yıkama tezgahı, 2 adet 4 katlı istif rafı, 6 adet yer ızgarası bulunmaktadır. Yemekhanede tefrişat tam olup aynı anda 200 kişiye yemek verilebilmektedir. Aşevinin 10.000 kişiye sıcak yemek ve kuru gıda dağıtımı yapması hedeflenmektedir. İleride doğacak ihtiyaçlarda bu kapasite arttırılabilir durumdadır. Ayrıca ramazan aylarında iftar yemekleri de bu merkezden dağıtılmaktadır.