Pazar yerinde "atık yağ" brifingi

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, atık yağların doğaya, çevreye zarar vermeden kontrol altına alınarak başka bir ürüne dönüştürülmesine dönük çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Belediye olarak muhtarlıkları, cami, ilkokul gibi alanları da kapsayan 131 noktada Bitkisel Atık Yağ Toplama Bidonu koyarak, atık yağları topluyoruz. 2014 yılında 116 tonun üzerinde atık yağ dönüşümü sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Pazar yerlerinde açtıkları standla ev hanımlarını bilgilendirdiklerini kaydeden Aslan, "Bunun dışında belediyemize 5 litre atık yağ getirene yağdanlık seti, 6 litre getirene de biyoçözünür deterjan hediye ediyoruz. Vatandaşlarımız, 'Alo Atık Hattı 399 69 88'i aradığında da atıkları eve gidip alıyoruz" diye konuştu.  (08.09.2014)

Tarih : 08.09.2014