Obeziteye karşı “Aburcuburistan”

Bu kapsamda, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM)  “Kardelen 2” salonunda sergilenen, Gülensu ve İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerinin de rol aldıkları “Aburcuburistan” adlı tiyatro oyunu büyük bir ilgiyle izlendi. Sabah ve öğlen olmak üzere iki seans halinde oynanan tiyatro oyununda, obezitenin zararları üzerinde duruldu.

BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLER DAĞITILDI

Tiyatro etkinliğini izleyenlere, Maltepe Belediyesi katkılarıyla, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Şubesi’nce hazırlanan “Sağlıklı Beslenmenin Sırları” adlı broşür dağıtıldı.  Katılımcılara ayrıca sepetler içinde elma verildi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Obezite halkımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bir hastalık halini aldı. Biz de başta çocuklarımız olmak üzere, halkımızı sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmek ve obezitenin zararlarını anlatmak üzere bir tiyatro oyunu düzenledik. Bu konuda farkındalık yaratarak sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek istedik” dedi. (18.09.2014)

Tarih : 18.09.2014