Martin Chalfie Maltepe Belediyesi’ne konuk oldu

BAŞKAN KILIÇ, ATATÜRK’Ü ANLATTI

Ziyarette Başkan Ali Kılıç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun büyük eseri Nutuk’u yabancı konuklarına anlatırken, belediyenin gerçekleştirmiş olduğu sosyal sorumluluk projeleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Sağlık sektörünün 15 yıl içerisinde ciddi bir gelişme gösterdiğini belirten  Kılıç, “20 yıl önce Avrupa’dan gerideydik ama şimdi öndeyiz. İş adamları hastaneler kurdu. Genç nüfus artıyor. Sağlık sorunu yeni yeni ciddiye alınıyor. Düşünün 50 yıl önce anne babalarımızı huzurevine bırakamazdık, ayıp sayılırdı. Bunu yapan aileler de toplumdan dışlanırdı. Eşler çalışıyor. Yaşlılar evde yalnız kalıyor. Biz de Maltepe Belediyesi olarak huzurevi açtık. Bunlara sağlık anlamında her türlü desteği sağlıyoruz. Beni evlatları gibi görsünler. Sabah iki otobüsle bu insanları Ayasofya gibi tarihi yerlere götürüp gezdiriyoruz” dedi.

“BU YAKLAŞIMI DEĞİŞTİRECEĞİM”

Sağlık sektöründe engelliler için projeleri olduğundan bahseden ve uyuşturucuyla mücadeleyi önemli gördüklerini ifade eden Kılıç, “Aileler ayıp olduğu için çocuklarının uyuşturucu bağımlılığını saklıyor. Biz bu konuda uyuşturucu merkezleri kuruyoruz, uzmanlar getireceğiz. Uyuşturucu kullanımda yaş ortalaması 12-13’e düştü. İki gün önce 14 yaşındaki bir çocuk öldü. Hollanda ve Almanya’nın bu konudaki deneyimlerinden faydalanmak istiyorum. Maltepe’de resmi 9 bin 600, gayriresmi 15-16 bin engelli vatandaşımız var. Buradaki temel yaklaşım engelliyse acıyacaksın. Ben bu yaklaşımı değiştiriyorum. Engellilere çalışacağı alanlar yaratmak istiyorum. Avrupa Birliği projesi olarak üreten engelliler merkezi kuracağız, burada üretip sattıklarından ücret alacaklar. Aynı zamanda sağlık merkezleri de kuruyoruz. Aileler engelli kardeşlerimizi buraya getirdiğinde gözleri arkada kalmadan tatillerini yapabilecekler. Engellilere yönelik iki otobüs almayı düşünüyoruz. Bahsetmiş olduğum merkezlerde psikolog ve doktorlar da yer alacak” şeklinde konuştu.

“ÖNCE İŞ, SONRA AÇIKLAMA”

Görüşmede, Prof. Dr. David Whitecomb’un “Neden Maltepe’yi seçtiniz?” sorusuna da Kılıç, “Öncelikle şunu açıklayayım, ben seçim çalışmalarımda kimseye söz vermedim. Önce iş yaparım, sonra açıklama. Tek başıma geldim ve yüzde 50 aldım. Bir sonraki hedefim yüzde 60. Bana oy vermeyen mahallelere de gidiyorum, çalışıyorum. Maltepe genç ve dinamik bir ilçe. 600 yıllık bir tarihi olan bir ilçe. Eski İstanbul’un tatil beldesi. Ayrıca Bizanslılar ve Osmanlılar için de önemli bir ilçe olmuştur. Eski İpek Yolu buradan geçiyor. Tüm ideolojilerin ötesinde sağ ve solu da yanıma alarak, genç nesille geleceğimizi değerlendirmek istiyorum. Yüzümüzü batıya dönmek istiyoruz” sözleriyle yanıt verdi.
Ayrıca Kılıç, uluslararası konferanslar ve paneller konusunda kapılarının her zaman açık olduğunun ve belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının da altını çizdi. (08.07.2014)

Tarih : 08.07.2014

Photos of news