Maltepeliler hafta sonuna "Hababamla" merhaba dedi

Maltepe Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Hafta sonunu birbirinden güzel etkinliklere karşılayan Maltepe halkı, çekirdek ve gazoz eşliğinde film izledi, “Yetiş İbiş” adlı orta oyunuyla da eğlenceli dakikalar geçirdi.

“HABABAM SINIFI” GÜLDÜRDÜ

Yalı Mahallesi’ndeki basketbol sahasında, “çekirdek, gazoz bizden, izlemesi sizden” sloganıyla düzenlenen “Açıkhava Sinema Günleri” kapsamında Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eserinden uyarlanan "Hababam Sınıfı" gösterildi. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı, başrollerini Kemal Sunal, Münir Özkul, Halit Akçatepe ve Adile Naşit’in paylaştığı filmde vatandaşlar, hem nostaljik sinemanın keyfine vardı, hem de bol bol kahkaha attı.

“YETİŞ İBİŞ” BAŞIBÜYÜK’TE

Ramazan ayı kapsamındaki bir diğer etkinlik olan “Yetiş İbiş” adlı orta oyunu da bu kez Başıbüyük sakinlerini eğlendirdi. Başıbüyük Mahallesi Top Sahası’nda gerçekleştirilen ve oldukça yoğun bir katılımın görüldüğü etkinlikte, eski Ramazan eğlenceleri yansıtılmaya çalışıldığı gibi, meddah ve orta oyunu kültürünün de tüm incelikleri sergilendi.

FINDIKLI MAHALLESİ İNANÇ TURUNDA

Öte yandan Maltepe Belediyesi’nce Ramazan ayı kapsamında düzenlenen inanç turları, Fındıklı Mahallesi halkının katılımıyla devam etti. İnanç turu kapsamında ilk olarak Beykoz’daki Hazreti Yuşa Türbesi’ne gidildikten sonra Fatih’teki Hırka-i Şerif ve Eyüp’teki Eyüp Sultan Cami ziyaret edildi. Maltepe Belediyesi İnanç Birimi’nde görevli olan ilahiyatçı Ömer Özcan’ın nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette, dualar edildi ve bol bol fotoğraf çektirildi. Ayrıca katılımcılara şal da hediye edildi. (18.07.2014)

Tarih : 18.07.2014

Photos of news