"Maltepe'de huzur dolu bir Ramazan"

Kahvaltıya, Maltepe Müftüsü Mürsel Öztürk ve müezzin Nevzat Öztürk, İmdat Vakfı Müdürü Cihat Bıçakçı ve hocası İbrahim Harman, Maltepe Merkez Camii Dernek Başkanı Ahmet Demirhan, Cumhuriyet Camii imamı Selim Yıldız ve çok sayıda müezzin, imam ile cami dernek başkanı katıldı.

“İFTAR SOFRALARI KURACAĞIZ”

Kahvaltıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, cuma günü ‘Hoş geldin Ramazan’ etkinliği düzenleneceğini hatırlatarak, "Bu etkinlikler kapsamında 150  semazenimiz sema dönecek. Etkinliğimize sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’yu ve Anakent Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ı da davet ettik. Yine bir takım plan ve programlar dâhilinde belirlediğimiz 14 noktada iftar sofraları düzenleyeceğiz” dedi.

“AÇIK HAVA SİNEMASI KURACAĞIZ”

Müftü ile yaptıkları görüşmeyi de davetlilere aktarma imkânı bulan Ali Kılıç, “Müftümüzle konuştuk, geçmiş dönemlerde Ramazan’da birtakım eksiklikler oluyormuş. Bunun çözümü için istişarelerde bulunduk. Bana istediğiniz an ulaşabilirsiniz. Yine şunu bilmenizi istiyorum ki iftar sofralarımızın olduğu yerlere TIR’larımız yanaşacak; Yunus, Karacaoğlan ve Mevlana’dan deyişler, ilahiler okunacak. Bir arkadaşımız da ebru sanatının örneklerini gösterecek. Maltepe Belediyesi’nin sahildeki basketbol sahasında eski Türk filmlerinin gösterileceği bir açık hava sineması kuracağız. Biz diyoruz ki ‘Çekirdek-gazoz bizden, izlemesi sizden" diye konuştu.

"KARDEŞLİĞİN YAŞANACAĞI BİR RAMAZAN”

Maltepe’deki inanç önderlerinin sorunlarını dinleyip sık sık not alan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız hep birlikte sevginin, kardeşliğin yaşandığı bir Maltepe yaratmak ve Ramazan’ı öyle geçirmek. İslamiyet’in o güzel yüzünü insanlara göstermek istiyorum. Değerli davetlilerin, hocalarımızın, camilerle ilgili imar problemleri olduğunu gördük. Öncelikle buna oldukça üzüldüğümü belirtmek isterim. Biz bu noktaya gelmeden sizin işlerinizi kolaylaştırmak istiyoruz. Siz değerli inanç önderlerinin bizi bir çatı altında birleştirdiğini idrak etmemiz lazım. Park ve bahçelerde içki içenlerle ilgili bir ekip oluşturduk, uyarılarımızı yapıyoruz. Ramazan’ın huzur içinde geçmesi için, ekiplerimiz ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Biz uyarımızı yaparak, biraz da empati kurarak karşımızdaki insana yaklaşırsak o da yaptığı hatayı anlayacaktır. Yasaklarla bunun önüne geçemeyiz. Bu vatandaşlarımıza eğitim yoluyla, farklı bir pencere açarsak emimin bu sorunların önüne geçebiliriz.”

MÜFTÜ'DEN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Kılıç’tan sonra söz alan Maltepe Müftüsü Mürsel Öztürk de, “Sayın Başkanımızla Ramazan’da oluşabilecek sorunlarla ilgili bir görüşme yaptık. Belediyemizin camilere yönelik temizlik ve tadilat destekleri oldu. Belediye namına kendilerine teşekkür ediyorum. Ramazan’ı birlik beraberlik içerisinde tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. (26.06.2014)

Tarih : 26.06.2014

Photos of news