Maltepe’de Türkan Sultan rüzgârı esti

Film gösterimine katılan Şoray ve filmin efsaneleşen müziğine imza atan Cahit Berkay, büyük ilgi gördü. Şoray ve Berkay’a, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından, bu yıl ilki verilen “Sevgi ve Emek Ödülü” verildi. Ödülü alan Şoray, daha sonra efsane filmin afişini imzaladı.

BERKAY’DAN MUHTEŞEM RESİTAL

Maltepe Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Yalı Mahallesi’ndeki Açık Basketbol Sahası’nda düzenlenen “Açıkhava Sinema Günleri”nde eski, unutulmaz nostaljik sinema keyfi doyasıya yaşandı. Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın yaptığı etkinliğin açılışında, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi gösterildi.  Filmin müziklerine imza atan Cahit Berkay, film gösterimi öncesi izleyenlere, muhteşem bir resital sundu. Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Yeşilçam’ın bu efsane filmini nostaljik bir sinema atmosferinde izleyen seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

“ONA BAKINCA ZÜBEYDE ANA’YI GÖRÜYORUM”

Film gösterimine Türkan Şoray’la beraber gelen Başkan Ali Kılıç, “Bilirsiniz sinemalara ilk gittiğimizde hemen aşık olunan sanatçılar vardır. Onların başında Türkan Şoray geliyor. Ben Türkan Şoray’a bakınca Anadolu kadınının tüm özelliklerini kendinde toplayan bir insanı, Karadeniz’in kadınlarını, Ege’nin kadınlarını, Harran’ın, Çukurova’nın pamuk toplayan işçi kadınlarını, Zübeyde Ana’yı, kendi annemi görüyorum. İyi ki varsınız. Bu filmi izlerken ağladığımı hatırlıyorum ” şeklinde konuştu.

“SEVGİ EMEKTİR”

Türkan Şoray’la Münih’teyken gazeteci olarak ilk defa bir araya geldiğini de sözlerine ekleyen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bağlama ve curada yetkinliğini kanıtlamış ve bu filmle özdeşleşen muhteşem bir müziğe imza atan Cahit Berkay’ı da unutmamak lazım. Sağolsun, varolsun. Çekirdek gazoz bizden çitlemesi sizden dedik. Bugün burayı kirletmek serbest ama sizden bir söz istiyorum. Yarından itibaren her Maltepeli parkına, bahçesine sahip çıkacak. Ramazan sadece nefsine sahip çıkmak demek değil, aynı zamanda bir şeyler öğrenmektir de. 10 gün boyunca sürecek bu etkinliğin açılışını siz değerli Maltepeli vatandaşlarımızın huzurunda yaptık. Maltepe Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkacağız. Maltepe’de sevgi kazanacak dedik. Sevgiyi de en iyi Türkan Şoray özetliyor, sevgi emek demektir.”

“SEVGİ VE EMEK ÖDÜLÜ”

Kılıç, konuşmasının ardından Türkan Şoray ve Cahit Berkay’a bu yıl Maltepe Belediyesi’nce ilki verilen “Sevgi ve Emek Ödülü”nü takdim etti.  Oldukça heyecanlı olduğu görülen ve ödülü aldıktan sonra bir konuşma yapan Şoray, şunları söyledi:

“Sevgili Maltepeliler bu akşam sizinle burada buluşmak çok güzel bir duygu. Benim için geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum. “Sevgi ve Emek Ödülü”nü bana layık gördüler, çok duygulandım bugün. Dünyada sevgiden daha güzel bir şey yok. Birbirini sevince insanlar dünya o kadar güzel bir yer olur ki...Bu filmimin gerçek teması sevginin güzelliğini, emeğin farkını anlatmak ve göstermektir. 200’ün üzerinde film çevirdim ama en çok izleyiciye ulaşan filmim bu filmimdir. Bu filmin çok sevilmesinin bir nedeni de sevgili Cahit Berkay'dır. En az film kadar bilinen ve filmimle özdeşleşen unutulmaz müziğine imza atmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yıllar önceki yazlık sinema nostaljisini yaşattığı için Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a da ayrıca teşekkür ediyorum."

CAHİT BERKAY’DAN AŞK İTİRAFI

Şoray’dan sonra söz alan Berkay da, tarihi bir itirafta bulundu: “Türkan Şoray’a herkes gibi ben de aşıktım ama bugün burada ilk kez ona aşık olduğumu itiraf etmek istiyorum.” Şoray, daha sonra efsane filmin afişini imzaladı ve filmi verilen arada çıkmayarak Başkan Ali Kılıç ve eşi Çiğdem Kılıç'la birlikte sonuna kadar izledi. Şoray, filmin ardından hayranlarının yoğun sevgi gösterileri altında arabasına güçlükle binebildi.

“NEŞELİ GÜNLER”DEN, “BİZİM AİLE”YE…

26 Temmuz tarihine kadar sürecek ve nostaljinin hayat bulacağı etkinlik, şu filmlerin gösterimiyle devam edecek:

*11 Temmuz Cuma: 21.45 / Neşeli Günler
*12 Temmuz Cumartesi: 21.45 / Umut
*16 Temmuz Çarşamba : 21.45 / Neredesin Firuze
*18 Temmuz Cuma: 21.45 / Kerbela
*19 Temmuz Cumartesi: 21.45 / Hababam Sınıfı
*22 Temmuz Salı : 21.45 / Sürü
*25 Temmuz Cuma: 21.45 / Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
*26 Temmuz Cumartesi: 21.45 / Bizim Aile (09.07.2014)

Tarih : 09.07.2014

Photos of news