Maltepe Belediyesi'nden engellilere destek

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği yararına Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, unutulmaz anlara sahne oldu.

Etkinliğe katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, engelli vatandaşlarımıza verdiği destekten ötürü plaket verildi.

Etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi Gökhan Canoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Yılmaz Demirel, eski Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, CHP İstanbul ilçe ve belediye teşkilatları ile diğer engelli dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yoğun programı sebebiyle katılamadı ancak hepinize saygı, selam ve şükranlarını sunuyor. Biz CHP grubu olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bunu bir siyaset malzemesi olarak asla kullanmadık. Bu konuda 38 kanun teklifi, 28 araştırma önergesi ve 250 soru önergesi verdik. Asıl engel, insanların zihinlerindeki engellerdir. Biz sosyal demokrat bir parti ve belediye teşkilatlarımız olarak, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştiriyoruz. Bunu CHP’li belediyelerde de görebilirsiniz."

BAŞKAN KILIÇ’A PLAKET VERİLDİ

Akkaya’nın konuşmasından sonra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, engelli vatandaşlarımıza vermiş olduğu destekten ötürü plaket takdim edildi. Kılıç plaketini, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri Gürkan Canol’un elinden aldı. Düzenlenen plaket töreni sonrası bir konuşma yapan Kılıç, “Asıl engel zihnimizde kurduğumuz engelledir. Güya biz sağlıklı insanlarız ama engellilerimize engel koyan da bizleriz. Kadın-erkek konusunda, engellilerimiz konusunda insan hakları açısından çok büyük eksiklikler ve önyargılar var. Dersim'den gelen canlar, Munzur Dağı'nın eteklerinde yaşayan kardeşlerimize dostluk elimizi uzatmamız lazım. Burada bana verilen plaketi, diğer dost belediyeler adına da kabul ediyor, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Öte yandan, Tunceli’de görev yaptığı yıllar içerisinde bedensel engelli vatandaşlara destek olan eski Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz’a da, desteklerinden ötürü 300 yıllık bir dede bağlaması hediye edildi.

BREMEN MIZIKACILARI’NIN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Etkinlikte, bedensel engelli vatandaşların oluşturduğu Bremen Mızıkacıları Grubu’nun perküsyon gösterisi nefes kesti. Yer yer annelerin de katıldığı gösteri izleyenleri büyülerken, folklor ekibi de büyük beğeni topladı. Mustafa Özarslan, Emre Saltık, Yılmaz Çelik ve Aynur Haşhaş da türküleriyle, etkinliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçılar, Başkan Ali Kılıç’la hatıra fotoğrafı çektirdi.  (05.07.2014)

Tarih : 05.07.2014

Photos of news