Her mahalleye gezici açık hava sineması

MAHALLENİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Yalı Mahallesi Muhtarı Ali Bayraklı, Maltepespor İlçe Müdürü Şahin Ayrım ile mahalle esnaf ve sakinlerinden oluşan bir heyetin katıldığı kahvaltıda kentsel dönüşüm, imar, alt geçit ve Marmaray, Maltepe Sahili Dolgu Projesi, metroya ring seferler, geri dönüşüm, kültür ve sanat etkinlikleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Esnafla tek tek tokalaşan ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Kılıç yaptığı konuşmada, “Beşçeşmeler Meydanı’nın görüntüsü beni üzüyor. Burada düzenlemeye gitmeyi düşünüyoruz. Ben dayatan değil, danışan bir belediyecilik anlayışı benimsedim. Burası Maltepe’nin tarihi yüzü, Beşçeşmeler diyoruz ama çeşmeler yok, bu çeşmeleri tarihi dokusuna uygun olarak tekrar restore etmeli ve ışıklandırmalıyız. Sizler, muhtar, sivil toplum örgütleri ve esnafla yakın zamanda bir dizi toplantı gerçekleştirerek fikirlerini alacağız ve ona dönük bir çalışma içerisine gireceğiz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Beşçeşmeler'in tarihi dokusunu anlatacak bir dizi projesi düşündüklerini de belirten Başkan Kılıç, “Üst geçit ve hızlı tren hattı sorunlarıyla ilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yakın işbirliği içerisindeyiz. İstanbul’da trafik sorunu çözülebilir. Eski Münih Belediye Başkanı bize danışman olarak gelecek, onun deneyimlerinden de faydalanacağız. Eğer akslar Karadeniz-Marmara arası yatay olarak konumlandırılır ve imar planları buna göre yapılırsa, hem İstanbul’un hem Maltepe’nin trafik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşur” dedi. Kentsel dönüşüm noktasında vatandaşın da elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Birkaç hafta içerisinde toplantılar gerçekleştireceğiz. Düşük faizli krediler verilerek vatandaşa bulunduğu yerde bina yapma olanağı sağlanabilir. Artık belediye olarak yeni yapılacak binalara otoparkı zorunlu hale getiriyoruz” diye konuştu.

“KONGRE VE FUAR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Maltepe’yi ilgi çeken bir ilçe haline getirmeyi düşünüyoruz. Bunun için uluslararası bir kongre ve fuar merkezi yapacağız. Maltepe’ye böylelikle turist çekeceğiz, esnaf kazanacak, Maltepelinin yüzü gülecek. Başıbüyük’teki hazine arazisinde yapmayı düşündüğümüz fuar merkezinde yaklaşık 10 bin kişilik bir konser alanı da olacak ve dünya çapında sanatçılar burada konser verebilecek."

GEZİCİ AÇIK HAVA SİNEMALARI

Salı günü düzenledikleri “Halk Buluşmaları”nın önemine vurgu yapan Kılıç, “Maltepe’de kültür-sanat noktasında çok büyük açıklarımız var. Türkan Saylan Kültür Merkezi bu konuda tek merkez olamaz. Biz Maltepe’nin merkezinde en az iki sinema salonu olmasını istiyoruz, bunun yanında tiyatro salonları da olmalı. Hatta açık hava sineması özendirilmeli. Vatandaşlarımızın bir sinema kültürü olmalı, klasikleri bilmeliler, bu konuda konuşabilmeliler. Biz belediye olarak bu noktada 18 mahallemize gezici bir açık hava sineması hizmeti getirmeyi düşünüyoruz” dedi. Kahvaltı sonrası AKA-DER’in çalışmaları hakkında da bilgi alan Kılıç, esnafla tokalaştı ve Balans Resim Atölyesi’ni ziyaret etti. (18.06.2014)

Tarih : 18.06.2014

Photos of news