Başkan Kılıç’a meslektaş ziyareti

Başkan Ali Kılıç kabulünde, “Sivil toplum örgütleri, dernekler yerel yönetimlerin olmazsa olmazları. Siz aile ve toplum bağlarını güçlendiren yapılarsınız. Olanaklarım dahilinde size her türlü desteği vereceğim” dedi. Sekmen görüşmede ağustos ayında Ali Kılıç’ı derneklerinde ağırlamak istediklerini de belirtti.

YEREL BASINA DESTEK

Kırıkkaleliler Derneği’nin ziyaretinden sonra İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’yle (İYGAD) Başkanı Ali Tarakçı, beraberindeki dernekler üyeleri ve yerel basın temsilcileriyle de bir görüşme gerçekleştiren Kılıç, yerel basın için bir yer tahsis edilmesi ve burada engelli vatandaşların çalıştırılması taleplerine her zaman açık olduklarının altını çizerek, yapmayı düşündükleri proje hakkında bilgi verdi. Kılıç konuşmasında, “Yerel basının çok ciddi problemleri var. Biz belediye olarak bir yerel medya merkezi yapalım diyoruz. Burada her gazetenin bir odası olsun, yukarıda bir toplantı salonu olsun, dönüşümlü olarak kullanılsın. Gazeteci belediyeye bağlı olunca yorum yapamıyor, haber yazamıyor” şeklinde konuştu.

Görüşmede, yerel basının sorunları hakkında da fikir alışverişinde bulunulurken Kılıç, derneğin çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Kılıç daha sonra, Tunceli Nazimiyeliler Derneği Başkanı Hüseyin Karaağaç ve yanındaki heyeti kabul etti. (08.07.2014)

Tarih : 08.07.2014