"Zafer Bayramı''nda "Zafer Alayı"

Maltepe'de 92. yıla, coşkulu kutlama

Maltepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyen binlerce Maltepeli, marşlar ve müzikler eşliğinde Maltepe Meydanı’nı doldurdu. Maltepelilerin bayram coşkusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın alana girmesiyle birlikte tavan yaptı.

Maltepe Belediyesi önünde toplanan ve marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen Maltepelilere, Belediye Başkanı Ali Kılıç da eşlik etti. 7'de 77'ye binlerce kişinin meşalelerle yaptığı  yürüyüş, bayraklarla donatılan Maltepe Meydanı’nda sona erdi. Törende halk müziği sanatçısı Ebru Hançer de bir mini konser verdi. Mustafa Kemal’in sözleri ve Nazım Hikmet’in şiirleriyle renklenen törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Programının yoğunluğu nedeniyle tören alanında kısa bir süre kalan Kılıçdaroğlu, marşlar ve havai fişek gösterisi altında kürsüye çıkarak, vatandaşları selamladı.

HAVAİ FİŞEKLİ KARŞILAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu güzel günde bir türkü var, onu unutmayalım: ‘Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz’ Birileri kendini hükümdar sanıyor ama biz bunu asla kabul etmeyiz. Kul hakkı yememeniz lazım. Bu düşüncelerle hepinize saygılarımı, selamlarımı sunuyorum. Eğlenceniz bol olsun, 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” dedi.

“ADLARIMIZ FARKLI, SOYADIMIZ TÜRKİYE”

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar” marşı eşliğinde sahneye gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, vatandaşların bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bundan tam 92 yıl önce devrimci halkımız ayağa kalktığında hiç kimse bu mücadelede onların başarılı olacağına inanmıyordu. İşte o Anadolu halkı; ırk, dil, din, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmeksizin emperyalizmi bu topraklardan attı. Şimdi görüyorum ki, emanet emin ellerde, sizlerde. Bu zaferin ana temasında Mustafa Kemal’in şu sözleri var: Yurtta sulh, dünyada sulh. Bugün Ortadoğu’da yaşanan kanlı katliamlar, Mustafa Kemal’in nasıl bir deha olduğunu bize gösteriyor.”

Başkan Kılıç, "Bıkmadan, usanmadan Maltepe’nin sokaklarını arşınlayacağım. Cumhuriyet’in bize kazandırdıkları ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, parti, ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın halkın tümünü kucaklayacağım. Bize yan bakan olsun, oy vermeyen olsun onlara Anadolu hümanizminin sevgisiyle bakacağız. Her zaman dediğim gibi adımız ayrı ama soyadımız Türkiye” şeklinde konuştu. (30.08.2014)

Photos