Ude, İstanbul'da danışmanlık yapacak "Zaman"

Yıllardır Münih Belediye Başkanlığı yapan Christian Ude (SPD), Münih'te 20 yıldan fazla bir süre aktif siyaset hayatından sonra İstanbul'da siyasi danışmanlık yapacak. Südde, utsche Zeitung (SZ) gazetesinde yer alan habere göre Ude. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçın danışmam olacak. Ude ve Kılıçın uzun süredir birbirleri ni tanıdıklanna ve dost olduklanna dikkat çeken gazete, ikilinin Ude'nın 1970'li yıllar da kurt resmi çekmek için Türkiye'ye gittiğinde tanıştıklarını haber verdi. Ude. Türkiye anılarını anlattığı Türkçe bir de kitap yayınlamıştı. SZ aynca, İstanbul siyasi yönetiminin Berlin siyasi yönetimine benzediğini yazdı.

150 semazenin gösterisi büyüledi - Anayurt Gazetesi

Mübarek Ramazan ayı. Maltepe Stadyumu'nda Türkiye'de ilk kez 150 semazenin aynı anda sema dönüşü ve havai fişek gösterisi ile "Hoş geldin Ramazan" diyerek karşılandı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Türkiye'de herkesten önce Ramazan'a hoş geldiniz diyoruz. 150 semazenimiz ellerini arşa kaldırarak, Tanrı'ya sizlerle beraber dua eyleyecek. Her şey sevgiyle doğar, sevgiyle büyür, sevgiyle gelişir. Biz de kutlu Ramazan ayını sevgi mesajıyla karşılamak istedik" dedi.

“Hep sevgi kazansın, paylaşmak çoğalmaktır. Ramazan'ın bereketini paylaşalım” dileklerinin öne çıkarıldığı ve büyük bir coşkunun yaşandığı gecede Ertürk hoca tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. Mevleviliğin kurucusu Mevlana Celâleddin-i Rûmî'nin hayatının anlatıldığı ve vasiyetinin okunduğu barkovizyon gösterisi sonrası; Hilal Mevlevi Sema Grubu'nun gerçekleştirmiş olduğu ve 150 semazenin ışık gösterileriyle havai fişekler altında sema döndüğü etkinlikte, sema ve ilahiler katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Ramazan'a hoş geldin diyoruz" diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "150 semazenimiz ellerini arşa kaldırarak, Tann'ya sizlerle beraber dua eyleyecek. Her şey sevgiyle doğar, sevgiyle büyür, sevgiyle gelişir. Biz de kutlu Ramazan ayını sevgi mesajıyla karşılamak istedik. Dünya hızla değişiyor. O kadar hızlı bir değişim yaşıyoruz ki insanoğlu yaşamın hızına yetişmekte zorlanıyor. Ancak yaşam değişirken, ülke sınırları değişirken, emperyalist güçler kutuplaşmaları körüklerken insanoğlunun dostluğa, barışa ve sevgiye olan özlem değerleri asla değişmiyor. Yüce dinimizin insanoğlunun yaşamına getirdiği merhamet. sevgi ve paylaşım değerleri her zaman canlılığını koruyor. Dinimiz insanoğlunun sadece akıldan değil aynı zamanda gönülden ibaret olduğunu yüce ilkeleriyle ifade ediyor. Ramazan ayı Yüce Rabbimizin nimetlerini fark etmeyi bu farkındalıkla ona şükretmeyi öğreten zaman dilimidir ."şeklinde konuştu. Ramazan'ın sabır, empati yeteneği kazanmak, açların halini anlamak, barış, dostluk, hoşgörü kültürü geliştirmek için bir fırsat olduğunu belirten Başkan Ali Kılıç, "Ramazan, fakirle zenginin buluştuğu sofraları kuruyor. Büyük düşünür, sevgi ve gönül insanı Mevlana "Yaşadığını dünyaya bak; Yüce Allah hangi eserini sevginin kucağında büyütmemiş ki" diyor. Yani Ramazan'da Anadolu hümanizminin temel taşları olan Mevlana'yı. Yunus'u ve Hacı Bektaşı Veli'yi bir kez daha yaşıyor ve yaşatıyoruz" dedi. Belediyenin Ramazan boyunca yapacağı faaliyetler hakkında da vatandaşa bilgi veren Ali Kılıç, konuşmasını bitirdikten sonra mikrofonu, belediyeye danışman olarak gelen Münih'in eski Belediye Başkanı Christian Ude'ye verdi.