Temizlik işleri yapan iki kadının hikâyesine büyük ilgi “Birgün Gazetesi”

Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olan ve bu yıl 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) gösterilen Ahu Öztürk'ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi' filmi festivalde büyük ilgi gördü.

Berlinale'nin forum kategorisinde yarışan filmin çekimleri Maltepe Belediyesinin destekleriyle Maltepe'nin Gülsuyu Mahaliesi'nde yapıldı. Film, İstanbul'a göç etmiş, evlere temizliğe giden iki kadının hayat mücadelesini beyazperdeye taşıyor. 11 günde 434 filmin gösterileceği ve Toz Bezi ile birlikte Türkiye'den dört filmin katıldığı festivalin kazananı 21 Şubat'ta belli olacak.

Berlinale'ye damga vurdu “Sabah Gazetesi Avrupa”

Çekimleri Maltepe Belediyesi'niıı destekleriyle İstanbul Gülsuyu'ııda gerçekleştirilen, Ahu Öztürk'ün ilk uzun metrajlı filmi "Toz Bezi", Berlinale'de de gösterildi. Evlere temizliğe giden iki kadının hayat mücadelesini beyaz perde}/e taşıyan film festivalde büyük ilgi gördü. Film, festivalin forum kategorisinde yarışıyor. Film ekibine destek vermek için festivale katılan ve ekiple birlikte filmi izleyen Maltepe Beledij'e Başkanı Ali Kılıç, "Çok mutluyum, gurur duyuyorum. Kapılarını sanata açtığımız Maltepemizden çıkan 'Toz Bezi' filmi, Berlin Film Festivalimde. Maltepe'yi dünya sahnesine taşıyan film ekibine teker teker teşekkür ediyorum. Artık söz sırası hayatı ve ekmeği için 2 kat daha fazla mücadele eden kadınlarda" diye konuştu. Berlinale'de, yönetmenliğini Barış Kaya ve Soner Caner'in yaptığı "Rauf" filminin ilk gösterimi de yapıldı. 66. Berlin Film Festivali 21 Şubat'a kadar devam edecek.