Somalı çocuklar Boğaz turunda “Habertürk Gazetesi”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte şarkı söyleyen, martılara simit atan, İstanbul ve denizin tadını çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendi. Çocuklarla ve ailelerle tek tek ilgilenen ve hayallerini soran Başkan Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: "Allah bize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Maden şehitlerimizin bizlere bıraktığı sizlerin hayalini gerçekleştirmek hiçbir mutluluğun yerini tutmaz. Şunu asla unutmayın, Maltepe'de belediye başkanı olan bir kardeşiniz var ve 550 bin Maltepeli hemşeriniz var.  Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizler için büyük bir onur."

Somalı çocukların Boğaz keyfi  “Yeni Asya Gazetesi”
Hayalleri gerçek oldu
KILIÇ, İstanbul'un aşkların, imparatorlukların ve unutulmaz sevdaların başşehri olduğunu ifade ederek, "Sizleri ağırlamak ve hayallerinizi gerçek kılmak, oldukça güzel bir duygu. Burada birçok tarihî mekânı ve alanı gezeceksiniz. Önemli olan gönüllerimizin bir olması. Bu birliktelik sağlanırsa, aşamayacağımız hiçbir engel yok" dedi.
Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle İstanbul'a gelen Soma maden şehitlerinin çocukları, düzenlenen Boğaz turunda gönüllerince eğlendi. Çocuklara eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe'de belediye başkanı olan bir kardeşiniz var. 550 bin M al tepeli hemşeriniz ve kapılanınız size daima açık. Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizler için büyük bir onurdur'" dedi. "Soma'nın Hayalleri Var" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Maltepe Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul'a gelen Soma maden şehitlerinin çocukları, Maltepe'den hareket eden tekneyle Boğaz turuna çıktı. Başkan Ali Kılıç ile birlikte şarkı söyleyen, martılara simit atan, İstanbul ve denizin tadını çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendi. Çocuklarla ve ailelerle tek tek ilgilenen ve hayallerini soran Kılıç, "Allah bize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Hayat devam ediyor.
Maden şehitlerimizin bizlere bıraktığı sizlerin hayalini gerçekleştirmek hiçbir mutluluğun yerini tutmaz. Şunu asla unutmayın, Maltepe'de belediye başkanı olan bir kardeşiniz var. 550 bin Maltepeli hemşeriniz ve kapılanınız size daima açık. Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizler için büyük bir onurdur." dedi.

Somalı çocukların Boğaz keyfi “Bizim Gazete”
Hürriyet Gazetesinin başlattığı "Somanın hayalleri var" projesi kapsamında, 2014 yılında Somada meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarından bazıları, hayalleri olan İstanbul gezisini gerçekleştirdi. İstanbul gezisine 15 madencinin 32 çocuğu katıldı. Çocuklara anneleri de eşlik etti. Soma grubu bir rehber eşliğinde Maltepeden kalkan bir tekneyle Boğaz turu yaptı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da eşlik ettiği turda, çocuklar ve aileleri hem boğazı seyretti hem de bol bol fotoğraf çektirdi. Şarkı söyleyen, martılara simit atan, İstanbul ve denizin tadını çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendi. Etkinlik 14 Ağustosa kadar sürecek.