Sesi görenlerin ve ünlülerin anlamlı maçı “Dergi İstanbul”

Engelsiz bir yaşamı beraberce kurmak adına “Anlamak için göz yumacağız” sloganıyla düzenlenen futbol maçında Görme Engelliler Milli Takımı ile ünlüler ve gazetecilerden oluşan Art-İst Futbol Milli Takımı karşı karşıya geldi.
Ünlülerin takımında Başkan Ali Kılıç gazeteci İsmail Küçükkaya, Anıl İlter, Hakan Meriçliler, Ersin korkut, Zafer Peker, Özgür Özgülgün, İbrahim Kendirici, Deniz Cem, Ender Alkan, Umut Zen, M. Kemal Öztürk, Teoman Topçu ve Ümit İ. Kantarcılar gözlerine bant takarak yer aldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Doğan ile ünlü teknik direktör Giray Bulak ve Hasan Özer’de etkinliğe katıldı.

ZİLLİ TOPLA KIYASIYA MÜCADELE

Maç öncesi topun zilli olduğunu ve sese karşı duyarlılık göstererek engelli futbolunun nasıl oynandığına dair Art-İst Futbol Milli Takımı bilgilendirildi. Başkan Ali Kılıç’ın da forma giydiği maçta, Art-İst Futbol Milli Takımı engellilerin yaşadığı sıkıntıyı anlamak için gözlerine bant takarak çıktı.
20’şer dakikadan 2 devre halinde 6 kişilik ekiplerle oynanan anlamlı maç 4-3 Görme Engelliler Milli Takımı’nın galibiyetiyle sona erdi. Maçın ardından konuşan Ali Kılıç “Burada engelli kardeşlerimizin sorunlarını anlamak, onlarla beraberce yüreklerimizin atması için bir araya geldik. Empati yapmak amacıyla buradayız” diye konuştu.

ÜRETEN MALTEPE İÇİN İLK ADIM ATILDI

Maltepe Belediyesi iştiraki olan MATAŞ’ın ilk halı ve tekstil atölyesi Zümrütevler Mahallesi’nde törenle hizmete açıldı.
Zümrtüevler’de açılan MATAŞ Halı ve Tekstil Atölyesi 200 metrekarelik kapalı alanda 25 işçiyle üretim yapacak. Atölyede, 2 hocanın eş güdümünde, 8 usta, 8 stajyer yetiştirecek ve tamamen kadın emeğiyle üretim yapacak halı atölyesi bulunuyor. Atölye, 7 adet makinayla 1 ustabaşının yönetiminde 6 kişiyle üretim yapacak tekstil atölyesini de bünyesinde barındırıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tüketen değil üreten bir toplum oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Burası bir ilk adım. İnsana hizmete edersek, Hakk’a hizmet ederiz düşüncesindeyiz. Ele ele vererek eksiklerimizi gidereceğiz” diye konuştu.

BELEDİYE OSCAR’I M’EXPO’NUN OLDU

M'Expo Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi, “Belediye Oscarı” ödülünü kazandı.
Belhaber.com’un “8’inci Geleneksel Belediye Oscarları-Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri Ödülleri" sahiplerini buldu. Maltepe Belediyesi’nin fuar projesi olan “M'Expo-Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi”nin de ödüle layık görüldüğü törende, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ödülünü, Tekstilkent Genel Sekreteri Maşallah Taylan’ın elinden aldı. Ali Kılıç; “Bu projeyi seçmiş olmanız, bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve bizleri gururlandırdı. Bu ödül bize ilaç gibi geldi” diye konuştu. Çevreci yapısıyla öne çıkan ve 1 milyon metrekare alana sahip olan M’Expo’nun yılda yaklaşık 200’den fazla fuara ev sahipliği yapması öngörülüyor.

Photos