Sakıncalı bir durum yok “Gazete İstanbul”

Maltepe Belediye bütçesinin İBB'de onaylanmasından sonra AKP’li bir üyenin teşekkür konuşması yapmasının kendisi için sorun olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Kılıç, «O bütçe tüm Maltepe'nin. Arkadaşımızın Maltepeli olarak, Maltepe adına teşekkür etmesinin bir sakıncası yok, aksine çok heyecanlı karşıladım» diye konuştu.

MALTEPE HALKININ BÜTÇESİ

Maltepe Belediyesi'nin 2016 bütçesi geçtiğimiz Cuma günü İBB Meclisi'nde onaylandı. O sırada Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP’li meclis üyelerinin toplantıda olmaması nedeniyle teşekkür konuşmasını Maltepe Belediye Meclisi AKP Grup Başkan vekili Mehmet Erikçi yaptı. Erikçi sonrasında yaptığı açıklamada "Biz Maltepe içinde muhalefetiz ama Maltepe sınırları dışında daha farklı hareket etmemiz gerekiyor. Sonuçta bu Maltepe halkının bütçesi. İlçemizi öksüz bırakamazdık" ifadelerini kullanmıştı.

ACİL İŞİM ÇIKTI

Pazartesi günü İBB Meclisi'ne gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç ise Erikçi'nin konuşmasını gazetemize değerlendirdi. AKP’li bir ismin teşekkür etmesinin güzel bir durum olduğunu söyleyen Kılıç "Ben o gün buradaydım, arkadaşlarım da buradaydı. Ancak ilçede olağanüstü bir durum oluştu. Ben de Grup Başkanvekilimiz Ertuğrul Gülsever'den izin alarak ayrılmak zorunda kaldım. Diğer arkadaşlara kalın demiştim ama aynı sebepten dolayı alelacele dönmek zorunda kalmışlar. Cuma günü bütçe görüşülürken burada olamadığım için pazartesi yeniden geldim" açıklamasını yaptı.

KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM

'AKP’li Mehmet Erikçi arkadaşımızın Maltepe adına konuşma yapması gayet güzel bir durum" diyen Kılıç "Yerel yönetimlerde gruplar arası diyalogun çok önemli olduğuna inanıyorum.  Daha önce yurt dışına bir seyahate gittiğimde de CHP Grup Başkanvekilimiz benimle beraber geldiği için AKP Grup Başkanvekili Mehmet Erikçi’ye vekaletimi sana bırakmak istiyorum' demiştim. Bizim bazı ilkleri denememiz gerekiyor. Birbirimizle tokalaşmamız, kucaklaşmamız lazım. Çünkü biz hep beraber yöneticisi olduğumuz ilçeyi ya da ili yönetiyoruz. Siyasi parti kimliklerimizi seçildikten sonra bir tarafa koymamız gerekiyor. Arkadaşımızın Maltepeli olarak Maltepe adına teşekkür etmesini çok heyecanlı karşıladım. Ben de kendisini görünce teşekkür edeceğim. Bu anlamda Sayın Erikçi'nin teşekkür konuşması yapmasında benim açımdan bir sakınca yoktur" diye konuştu.

UZLAŞMAYI GELİŞTİRİYORUZ

Maltepe'de farklı bir yönetim tarzı uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Kılıç "Ben demokrasinin ilk adımının yerel yönetimlerde atılacağına inanıyorum. Bu nedenle ilçe meclisinde azınlık olan grubun da sonuna kadar, sözünü asla kesmeden söylediklerini, eleştirilerini, önerilerini can kulağıyla dinliyorum.  Siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğunu her defasında birilerine anlatmamız lazım. Kutuplaştırarak, ayrıştırarak hareket etmek ülkemize zarar verir. Maltepe'nin örneğin trafik sorunu var; eğer bu sorun çözülürse ben de AKP’li arkadaşlarımız da 550 bin Maltepeli rahat edecek. Bu noktada ben bu uzlaşma kültürünün daha da geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

EXPO HÜKÜMETİ BEKLİYOR

AKP’li Mehmet Erikçi'nin 'EXPO rafa kalktı' eleştirisine de cevap veren Ali Kılıç. "EXPO teorisi hazırlanan bir proje. Bunun zemin çalışmaları yapıldı. Türk ve Alman mühendisler tarafından taslak planlan çizildi. Bir genel fizibilite raporu hazırlandı. 7 Haziran seçimlerinden sonra biz Ankara'ya taşımayı düşünüyorduk. Ancak hükümetin kurulmaması nedeniyle çalışmaları kısa bir süreliğine askıya aldık. Hükümet kurulduktan sonra Ankara'ya götüreceğiz. İnşallah kabul ederlerse temelini atıp başlayacağız" dedi.