Rüzgarın Hatıraları'na Maltepe'de muhteşem gala "Ulusal Basın

'Tüm mezarsızların hatıralarına’ Evrensel Gazetesi
52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 3 ödül kazanan "Rüzgarın Hatıraları", Maltepe'de yapılan muhteşem bir galayla seyirciyle buluştu.
"Sonbahar" isimli ilk uzun metrajlı filmiyle pek çok festivalden ödülle dönen, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Müzik" ve Uluslararası Yarışma Kategorisinde "İzleyici Ödülü"nü kazanan Yönetmen Özcan Alper'in, üçüncü uzun metrajlı filmi "Rüzgarın Hatıralarının galasına Yönetmen Özcan Alper, Yapımcı Soner Alper, Başrol Oyuncuları Menderes Samancılar ve Sofya Khandamirova katıldı.
Konuşmalar sonrası, çekimleri İstanbul, Artvin ve Batum'da gerçekleştirilen, Gazeteci, Çevirmen ve Ressam Aram'ın İkinci Dünya Savaşı döneminde, siyasi nedenlerle hayatını kurtarmak için İstanbul'dan kaçışını konu alan filmin gösterimi yapıldı. Büyük bir ilgi ile izlenen gösterim sonrası başrol oyuncularıyla sahneye çıkan Yönetmen Özcan Alper, şunları söyledi: "Filmin sonunda iki yazı vardı. Birincisi 'Boğulanların, kaybedilenlerin ve tüm mezarsızların hatıralarına' ve ikincisi de 'Yazdıkları ve çizdikleriyle bizlere ilham verenlerin anısına' cümleleriydi. Bu ikinci cümleyle Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali gibi isimlere gönderme yaptık. Aslında ölüye bile saygı duymayı beceremeyen bir topluma dönüşürken, özgürlük ve demokrasinin ne denli önemli olduğunun altını çizdik. Aslında Aram'ın hikayesini, son 6 aydır bizler yaşıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyorsak, birbirimizin yüzüne bakarak, tartışarak insani bir şekilde geleceğimizi kurmalıyız. Bunu çocuklarımız için, başka türlü Türkiye için yapmalıyız."

‘Diktatörlerin savaşı dostluğumuzu engelleyemez’ “Yurt Gazetesi”

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nde üç ödül kazanan 'Rüzgarın Hatıraları' filminin galasında "Diktatörlerin savaşı dostluğumuzu engelleyemez!" mesajı verildi 52'NCİ Uluslararası Antalya Film Festivali'nde üç ödül kazanan 'Rüzgarın Hatıraları' filminin Maltepe'de düzenlenen gala gecesinde, önemli mesjlar verildi. Rus oyuncu Sofya Handamirova ve diğer oyuncular bölgede son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirdi. Handamirova'dan sonra mikrofonu alan Menderes Samancılar, "Kendisi Rus vatandaşıdır. Diktatörlerin savaşı bizim dostluğumuzu asla engelleyemez!" dedi. Samancılar, "Biz halkız, onun için bir aradayız. Evrensel barışa hep birlikte imza atmak ne güzel. Bu filmde sizlere ve dünya barışına ulaşmaya çalıştık.
Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak birbirimizi kucaklarsak, işte bu film mesajım yerine getirmiş demektir" ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrası, gazeteci, çevirmen ve ressam Aram'ın İkinci Dünya Savaşı döneminde, siyasi nedenlerle hayatını kurtarmak için İstanbul'dan kaçışım konu alan filmin gösterimi yapıldı.

Galada alkışlanan slogan “Sözcü Gazetesi”

Başrollerinde Onur Saylak, Sofa Khandamirova ve Mustafa Uğurlu'nun oynadığı 'Rüzgarın Hatıraları' filminin galası yapıldı. Önceki akşam Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterime Rus oyuncu Sofa Khandamirova damgasını vurdu. Rus oyuncunun teşekkür konuşmasında, "Rus ve Türk halkı kardeştir, Diktatörlerin savaşı bizim dostluğumuzu bozamaz" sözleri salondan büyük alkış aldı.

'Rüzgârın Hatıraları' seyirciyle buluştu “Zaman Gazetesi”

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 3 ödül kazanan 'Rüzgânn Hatıraları', Maltepe'de yapılan galayla seyirciyle buluştu. Galaya yönetmen Özcan Alper, yapımcı Soner Alper, başrol oyuncuları Menderes Samancılar ve Sofya Khandamirova katıldı. Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği galada Alper, "Umarım bu çalışma, diğer belediyelere örnek olur." dedi. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki gösterimin ardından seyircilerin karşısına çıkan Alper, "Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyorsak, birbirimizin yüzüne bakarak, tartışarak insani bir şekilde geleceğimizi kurmalıyız." diye konuştu. Samancılar, Khandamirova'yı takdim ederken, "Yaşanan çatışma ve savaşlar aramızdaki dostluğu asla etkileyemez." ifadelerini kullandı.