M'expo esnafın umudu oldu “Ekonomi Gazetesi”

Maltepe esnaflanyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo ve Maltepe Meydan projesi için destek istedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na üye esnaflarla buluştu. Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, oda üyeleri ve esnaflann katıldığı toplanüda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, esnafa iki müjde vererek şunları söyledi: "Açılan alışveriş merkezleri, ilçemizin modern bir meydanı olmaması, Maltepe'nin bir cazibe merkezi ve öne çıkan bir özelliği olmaması yüzünden esnafımızı kan ağlıyor. Her gün kapanan dükkanları görüyoruz. Siz bu ilçenin yapıtaşlansınız, esnafımızın yüzü gülmezse bizlerin de yüzü gülmez. Biz bu amaçla esnaflarımızın rahatça kongrelerini ve toplantılarını yapabileceği bir dernekler yerleşkesi kurmak için kollan sıvadık."

SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

"AVM'ler karşısında ezilen esnafımız M'expo ile Ayağa Kalkacak" ve "İş potansiyelini arttıracak olan M'expo'ya desteğimiz tamdır" yazılı afişlerin açıldığı toplantıdaki konuşmasına ilçe meydanı ve M'expo projesiyle devam eden Kılıç, "Arkadaşlar sesimizi yükseltmeliyiz. Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'expo, Maltepemizin kurtuluşu.
İlçemizin öyle gözle görülür öne çıkan bir özelliği yok. Esnafın hali zaten ortada. Bu proje gerçekleşirse 25 bin insanımız iş bulacak, ayrıca buraya gelen işadamları burada harcama yapacak. Bununla ilgili tüm maü ve altyapısal sorunları aştık, projeler çizildi. Her şey siyasi iradede ve elbette sizlerde. Bu proje meydan projesiyle de birleştiğinde, ilçemiz modern ve geniş bir meydana kavuşup, buraya dünya markalan geldiğinde esnafımızın yüzü gülecek. Aynca 600 liralık Altın Kart uygulamasına öyle bir koşul ekledik ki, vatandaşlanmız sadece ilçe sınırları içerisinde bu 600 lirayı harcayabilecek. Bu şekliyle de esnafımıza destek olacağız. Ama bütün bu projeleri tek başıma yapma gücüm yok, o yüzden imza topluyoruz, sizlerin desteğini arkamda görmek istiyorum. Elbirliğiyle ilçemizi dönüştürüp modernleştireceğiz" dedi.

MAPARK CAN SİMİDİ OLDU

Kentsel dönüşüm, uyuşturucuyla mücadele ve Mapark uygulamasından da bahseden Kılıç, parklanma uygulaması tamamlandığında 250 kişinin iş bulacağını belirterek, bu projeyi esnaflann desteklediğini bildiklerini söyledi. Toplantıda Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel de bir konuşma yaparak, "Esnaflanmızın çok sayıda sorunu var. Özellikle alışveriş merkezleri, küçük ve orta ölçeldi esnaflanmızı öldürüyor. Bunun önüne geçmek için sizlerin nezdinde çalışma yapılması gerekiyor. Iskan ve ruhsat sorunlannın bir an halledilmesi lazım. Parklanma uygulaması olan Mapark konusunda Başkanımıza teşekkür ediyoruz"dedi.