Maltepe'yi her alanda ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ YENİÇAĞ GAZETESİ"

Başkan Ali Kılıç, hayata geçirdikleri Yaşam Evleri projesinde, kadınların meslek öğreneceği kadın eğitim merkezleri ve şiddet gören kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık merkezinin yer aldığını söyledi.

CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Ali Kılıç, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Ali Kılıç, 5 yılda Maltepe'yi yaşam kalitesi yükselen ilçeler endeksine göre Türkiye'nin en iyi 10, İstanbul'un en iyi 4 ilçesi arasına taşıdıklarını vurguladı. Seçim çalışması kapsamında 100 kişilik saha ekibi ile Maltepe'de her bir sokağı karış karış gezerek çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade eden Kılıç, "Halkımızın talep ve önerileri doğrultusunda yepyeni projeler hazırladık. Maltepe'yi her alanda zirveye taşıyacağız" dedi. Yeni projeleri kapsamında, Altayçeşme Mahallesi'ne 8 katlı Yaşar Kemal Kültür Merkezi yapacaklarını dile getiren Ali Kılıç, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Kapalı otopark ve sahne asansörünün bulunacağı merkezin 3 katında ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve derneklerin toplantılarını ve genel kurullarını yapabileceği 210 kişilik konferans salonu, 30 metrekarelik sanatçı odası, 200 metrekarelik sığınak, 100'er metrekarelik 2 adet fuaye salonu yer alacak. 100'er metrekarelik fuaye salonları; giriş katında 400 metrekarelik fuaye salonu ve sergi alanıyla Yaşar Kemal köşesi olacak. Merkezin diğer katlarında da, tiyatro ve sinema salonlarının yanı sıra, idari ofisler ve müzik dinleti odaları yer alacak. Teras katında ise 610 metrekarelik çeşitli açık hava etkinliklerinin düzenleneceği bir alan bulunacak."
Ali Kılıç, içinde bin 60 metrekarelik kapalı otopark ve 65 metrekare sığınak bulunan Kültür ve Cemevi yapacaklarını ifade etti. Yeşile ve doğaya önem verdiklerini belirten Ali Kılıç, geride bıraktığı 5 yıllık çalışmalarıyla ilçeye 53 yeni park ve 158 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdıklarını açıkladı. Maltepe'nin en yeşil dördüncü ilçe olduğuna dikkat çeken Kılıç, yeni dönemde yeşil alan sayısını daha çok artıracaklarını vurguladı. Bu kapsamda, Maltepe Yaşam Vadisi projesini anlatan Kılıç şu ifadeleri kullandı: "Projenin içinde 'Çocuk Köyü' var. Çocuklar doğa ile iç içe olacak, yeteneklerini geliştirmeleri için ekipmanlar olacak. Alanda çocuk köyünün yanı sıra, bin 350 metre uzunluğunda orman içerisinde yürüyüş parkuru, özel tasarlanmış piknik üniteleri, çeşmeleri, büfe ve tuvaletleriyle piknik alanları ve halı saha, basketbol sahası, soyunma odaları ve tuvaletlerin bulunduğu spor sahaları ve mescit de yer alacak. Bölgede yaşayan kuş türlerinin izlenebileceği, doğal malzemelerden orman dokusu ile uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış 'Gözlem Kulesi', bir strateji oyunu olan paintball alanı, öğrencilere doğa sevgisi aşılamak için oluşturulmuş, her türlü olanağa sahip şekilde günübirlik ya da uzun süreli kullanıma hazır izcilik alanı da vadideki yerini alacak. Ziyaretçilerin her türlü yeme içme ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak için, orman dokusu ile uyumlu doğal malzemelerden yapılacak olan binaları kapsayan ve her iki tesisi de 300'er metrekare alana sahip olan 'Kır Kahvesi' ve 'Kır Lokantası' da, proje kapsamında yer alacak."