Maltepe'nin birikimi dünyayla buluştu

İstanbul Maltepe Belediyesi, Kenya, Uganda, Nijerya ve Gana Büyükelçileri Hollanda, Avusturya, Meksika, Arjantin, İran ve Tacikistan başkonsoloslarının bulunduğu 20'den fazla ülke temsilcisine sunum yaptı.
Kültür buluşması Türkiye'de görev yapan yabancı diplomatlar önceki akşam İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleştirilen 'Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe' toplantısında bir araya geldi. Piyano sanatçısı Turan Manafzade'nin verdiği resital sonrası etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünya kültürlerine ilçelerinin kapılarını açtıklarını belirterek, "Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim. Burada olmamızın temel nedeni, kültürlerarası etkileşimi tabana yayarak dostluk, barış ve kardeşlik iklimini kurmak. Önünüzde, Anadolu'nun Yunus Emre'si, Hacı Bektaş'ı ile Avrupa'nın Kant'ım, Afrika şiirinin vazgeçilmezi Muhammed Eno ile şiirimizin güçlü ismi Can Yücel'i bir potada buluşturmak isteyen bir Maltepe var. Yaşar Kemal'i, Günter Grass ile sahilde el ele görmek istiyoruz. Hele Aşık Veysel'i ve Fazıl Say'ı Mozart ile buluşturmak aynı tuşlarda dans ettirmek bizi mutlu etmez mi?" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen tiyatro, sinema ve konser etkinlikleri ile 2016'ya ait hedeflerin anlatıldığı toplantıya TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Almanya Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Mehmet Kılıç, Almanya Belediyeler Birliği ve Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude, İstanbul Kültür Sanat Vakti (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner de katıldı.

Maltepe kültürlerle buluştu “Cumhuriyet Gazetesi”
Türkiye'de görev yapan yabancı diplomatlar, Maltepe'nin kültür ve sanat faaliyetlerinin aktarıldığı "Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe" konulu toplantıda bir araya geldi. Kültür gecesinde bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünya kültürlerine ilçelerinin kapılarını açtığını belirterek "Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim" dedi.

Maltepe'nin birikimi dünyayla buluştu “Yurt Gazetesi”
Türkiye’de görev yapan yabancı diplomatlar, Maltepe'nin kültür ve sanat faaliyetlerinin aktarıldığı 'Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe' konulu toplantıda bir araya geldi. Kültür gecesinde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim" dedi. Piyano sanatçısı Turan Manafzade'nin verdiği resital ve kokteyl sonrası gerçekleştirilen gecenin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim" dedi.

Nâzım ile Shakespeare’i  Maltepe’de Buluşturacağız “Birgün Gazetesi”

Maltepe Belediyesi aralarında Kenya. Uganda, Nijerya ve Gana Büyükelçileri, Hollanda, Avusturya, Meksika, Arjantin, İran ve Tacikistan Başkonsoloslarının bulunduğu 20'den fazla ülke temsilcisini, Maltepe'nin kültür ve sanat faaliyetlerinin aktarıldığı "Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe" toplantısında bir araya getirdi.
 Gecede bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünya kültürlerine ilçelerinin kapılarını açtığını belirterek, "Ünlü şairimiz Nâzım Hikmet'in 'Kuvayı Milliye Destanı'nda anlattığı gibi, Shakespeare'in 'Romeo ve Jüliet'i gibi. Edebiyatımızın unutulmaz ismi Yaşar Kemal'i, Günter Grass ile sahilde el ele görmek istiyoruz. Hele Âşık Veysel'i ve Fazıl Say'ı Mozart ile buluşturmak aynı tuşlarda dans ettirmek, bizleri mutlu etmez mi? İşte bütün bu şiarla Maltepe'yi dünya kültürü ve sanatıyla buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Dünya kültürleri Maltepe'de buluşacak “Zaman Gazetesi”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Edebiyatımızın unutulmaz ismi Yasar Kemal'i, Günter Grass ile sahilde el ele görmek istiyoruz. Hele Âşık Veysel'i ve Fazıl Say'ı Mozart ile buluşturmak, aynı tuşlarda dans ettirmek, bizleri mutlu etmez mi?" dedi.
Maltepe Belediyesi tarafından 2016'da düzenlenecek kültür festivalinin tanıtım toplantısı Türkiye'de görev yapan yabancı diplomatların katılımıyla yapıldı.
Toplantıya TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in yanı sıra Almanya, Hollanda, Polonya, Kenya, Uganda, Nijerya, İran, Gana, Venezuela, Avusturya, Sırbistan, Tacikistan, Kırgızistan, Arjantin, Meksika, Bulgaristan, Kosova, İsveç, İrlanda'dan büyükelçi, konsolos ve ataşe düzeyinde onlarca davetli katıldı.
Kültürlerarası etkileşimi tabana yayarak dostluk, barış ve kardeşlik iklimini kurmayı hedeflediklerini belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Her toplumun tarihinin sayfalarından süzülerek gelen gelenek ve görenekleri vardır. Adeta tarlada buğday yetiştirircesine ve dünyaya ders verircesine her noktadan sanat fışkırıyor. Ünlü şairimiz Nazım Hikmet'in 'Kuvayı Milliye Destanı'nda anlattığı gibi, Shakespeare'in 'Romeo ve Jüliet'i gibi. Düşünün ki bir Gangnam Style fırtınası bile ABD Başkanı'nı dansa kaldırmaya yetiyor," dedi.
Türk kültürünün zenginliğine dikkat çeken Başkan Kılıç, "Edebiyatımızın unutulmaz ismi Yaşar Kemal'i, Günter Grass ile sahilde el ele görmek istiyoruz. Hele Âşık Veysel'i ve Fazıl Say'ı Mozart ile buluşturmak, aynı tuşlarda dans ettirmek, bizleri mutlu etmez mi? İşte bütün bu şiarla Maltepe'yi dünya kültüm ve sanatıyla buluşturmak istiyoruz. Irk ve inanç farkına rağmen birbirlerini tanımasalar bile genç nesilleri kardeşçe büyütmeliyiz." dedi.