Maltepe'de barış çağrısı “Evrensel Gazetesi”

Maltepe Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen ve 10 ülkeden, 44 belediye başkanının katıldığı "Uluslararası Diyalog Konferansı" sona erdi. 12 maddelik bir bildirgenin açıklandığı konferansın kapanış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yan yana durmalı ve insanlığın acılarına, ırkçılığa ve savaşlara karşı dayanışmanın filizlerini toplumlarımızda yeşertmeliyiz" dedi.

44 belediye başkanından "kardeşlik" ittifakı “Bizim Gazete”

Maltepe Belediyesi'nin organize ettiği "Uluslararası Diyalog Konferansı'nda, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve radikalizm, uluslararası göç ile entegrasyondaki engeller konusu tartışıldı
Çin'den İngiltere'ye, Kenya'dan Almanya'ya, Angola'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne dünyanın değişik ülkelerinden 44 belediye başkanı, Maltepe Bele diye Başkanı Ali Kılıçın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Diyalog Konferansı"nda buluştu. Konferansa, İsrail ambargosu nedeniyle katılamayan Filistin'in El Bireh Belediye Başkanı Fawzy Abed'in gönderdiği mesaj damga vurdu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yerel yönetimlerin birlikte çalışmasının önemini biliyorum. Üst düzey yetkililer protokol imzalasa da asıl protokolü imzalayan ve insanları birbiriyle kaynaştıran yerel yönetimlerdir. İnançlar ve kültürlerin halklarımızın üzerinde ortaklaşmasını sağlamak, belediye başkanları ve meclis üyelerine düşüyor. Bizi yönetenler elbette uluslararası platformda bizi temsil edecek ama biz de elimizi taşın altına koymalıyız. Umarız konferans, bu boşluğu doldurur" dedi.

UDE: DİYALOGU TABANA YAYMALIYIZ

Kılıçtan sonra söz alan Münih eski Anakent Belediye Başkanı ve Maltepe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian Ude, "Bizim köprüler inşa etmemiz, aramıza bariyerler koymamamız lazım. Diyalog ve işbirliğini geliştirmemiz de gerekiyor. işi temele indirerek, cami ve kilise dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüplerine varıncaya kadar bu hoşgörüyü tabana yaymalıyız" diye konuştu. Mardin Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Sevinç Bozan ise kültürlerin ve inançların bir arada dostça yaşadığı bir ilçenin yöneticilerinden olduğu belirterek, "Süryani, Ermeni, Kürt, Türk ve diğer bütün etnik ve dini grupların hepsi bir arada uzunca yıllar kardeşçe yaşadı ve dünya var oldukça bu halkların bir kavgası olmayacak. Biz diyoruz ki dünyayı barış, demokrasi, güzellik kurtaracak" diye konuştu.

FİLİSTİNLİ BAŞKANDAN DUYGULU MESAJ

Büyük bir ilgi gören konferansa, İsrail ambargosu nedeniyle katılamayan Filistin'in El Bireh Belediye Başkanı Favvzy Abed'in gönderdiği mesaj damga vurdu. Belediye Başkanı adına Filistin'in İstanbul Başkonsolosluğu Birinci Müsteşarı Abdülkadir Alkhatib tarafından okunan mesajda, "Bu konferans, insan haklarıyla ilgili ve insan haklarına ihlaline karşı olduğu için dil, din, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımına karşı olduğu için çok önemli.