Maltepe’den Çin’e kardeşlik çıkarması "Ulusal Basın"

Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindeki heyet, kültürel işbirliği ve kardeş şehir anlaşmaları için gittikleri Çin'de, büyük bir ilgi ile karşılandı.

Yurt Gazetesi - Maltepe’den Çin’e kardeşlik çıkarması

Heyetin Çin ziyareti kapsamındaki ilk durağı, başkent Pekin oldu. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile meclis üyeleri ilk olarak, Heyet Pekin'de, Çin Halk Cumhuriyeti Yayın Dağıtım Kurulu Başkanı Li Zhanjun ve Jiangsu Bölgesi Dış ilişkiler Direktörü Yıı HaoHui tarafından ağırlandı. Karadeniz hayranlığı Ortak çalışmalar yapılmasını isteyen Zhanjun, Çinlilerin Karadeniz fıkralarını çok sevdiğini ve bununla ilgili bir çalışma yapılabileceğini ifade etti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, karşılıklı olarak kitap çevirilerinin yapılabileceğini belirterek. "İki ülke arasındaki dostluk köprüsünü biz Maltepe'de kurmak istiyoruz" dedi. Heyet ayrıca 20 bine yakın Müslüman'ın yaşadığı kentte bulunan 600 yıllık Ancjing camisini ziyaret etti. Cami ziyaretinin ardından 800 yıllık Budistlerin Zhenfeng Pagoda Tapınağı da. Maltepe heyetine kapılarını açtı. Budist rahibin eşlik ettiği heyet adına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tütsü yakıp, barış ve kardeşlik dileğinde bulundu.

Posta Gazetesi – Maltepe'den Çin'e Kardeşlik Adımı

Maltepe Belediyesi ile Çin'in Anqing Belediyesi arasında beş alanda işbirliği protokolü imzalandı. Anqing Belediye Başkanı Wei Xiao Ming, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçı överek, "Kendisi insiyatif sahibi ve uzak görüşlü bir siyasetçi. Halkı ve belediyesi için elinden geleni yapıyor" dedi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindeki heyetin Çin ziyareti kapsamındaki programı devam ediyor. Pekin ziyaretinden sonra, Çin'in sanat ve opera kenti Anqing'de Huangmei Opera Müzesi'ni ziyaret ederek, temaslarına başlayan heyet, ardından Anqing Spor merkezi ve 40 bin seyirci kapasiteli stadyumda incelemelerde bulundu.

Çin Haftası Geliyor

Daha sonra Anqing Belediye Başkan Yardımcısı Huang Jie ve belediye yetkilileriyle düzenlenen seminerde bir araya gelen Ali Kılıç, Maltepe'de yapılması düşünülen Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo projesini katılımcılara anlattı. Kılıç, "Dost bir kentte bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maltepemizde bu yaz Çin Kültür Haftası yaparak iki ülke halkını daha da yakınlaştıracağız. Ülkelerimiz birbirine uzak olabilir ama yüreklerimiz yakın ve sımsıcak" dedi. Açıklamalardan sonra, Huang Jie ile birlikte belediyeler arasında işbirliğini sağlayacak protokol imzalandı.