Maltepe Belediyesi Türkiye'nin gündemini belirledi

Maltepe'de Cemevi ve Noel kararı “Cumhuriyet Gazetesi”

Maltepe Belediyesi'nde CHP'li meclis üyeleri geçen hafta muharrem ve noel haftalarında belediye çalışanlarının mazeret izni kullanabilmelerinin önünü açacak hazırladığı teklif dün mecliste kabul edildi. Maltepe'de bulunan cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili komisyon raporu da, CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Cemevi ibadethane kabul ediliyor “Birgün Gazetesi”

Maltepe Belediyesi tarafından alınan kararla ilçe sınırları içerisinde bulunan cemevleri ibadethane sayılacak. Maltepe Belediye Meclisi tarafından alınan karar CHP'li üyelerin oylarıyla meclisten oy çokluğuyla geçti.

AKP'lilerden itiraz

Maltepe ilçesinde bulunan cemevlerinin 5393 sayılı yasa kapsamında dini ibadethane olarak geçerli kabul edilmesi ile ilgili raporunun görüşmesi öncesinde AKP'li Nejat Tarhan, bu konunun yerel meclisin boyutlarını aşan bir konu olduğunu ve TBMM'de görüşülmesi gerektiğini kaydederken, CHP'li Hüseyin Bingöl de, "Avrupa însan Hakları Mahkemesi (AIHM), cemevlerinde ayrımcılık olduğu kararı aldı. Kendi aramızda, içimizde çözmeliydik. Yıllarca görüşülen kararlardan sonuç alınamadı. Yol alınsaydı bu karar alınamazdı" diye konuştu. Yapılan oylamada, Maltepe'de bulunan cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili komisyon raporu. Cumhuriyet Halk Partili üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Maltepe Belediyesi : Cemevleri ibadethanedir “Vatan Gazetesi”

Maltepe Belediye Meclisi cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. Maltepe Belediye Meclisi geçen toplantısında ilçede bulunan cemevlerinin. dini ibadethane olarak geçerli kabul edilmesiyle ilgili rapor görüşüldü. AIv Partili Nejat Tarhan, bu konunun yerel meclisin boyutlarını aşan bir konu olduğunu ve TBMM'de görüşülmesi gerektiğini söyledi. CHP'li Hüseyin Bingöl de, "AİHMcemevlerinde ayrımcılık olduğu kararı aldı. Bu konuda yol alınsaydı bu karar alınamazdı" dedi. Oylamada, Maltepe'deki cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili komisyon raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye meclisi ayrıca Muharrem ve Noel haftalarında belediye çalışanlarının ^ mazeret izni kullanabilmelerinin önünü açacak olan önergemi oy çokluğuyla kabul etti.

Maltepe'de cemevleri ibadethane sayıldı “Posta Gazetesi”

İstanbul'da Maltepe Belediye Meclisi, 'Yılbaşı', 'Noel Haftası', 'Muharrem Haftası' gibi özel günlerde personelin mazeret izni kullanarak tatil yapabilmesine yönelik Hukuk Komisyonu raporunu, CHP'li üyelerin oylarıyla kabul etti. Maltepe'de bulunan cemevlerinin, ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili rapor da CHP'li üyelerin oylarıyla Meclis'ten geçti. AK Partili üyeler ise teklife 'Hayır' oyu verdi.

Cemevini ibadethane kabul etti “Sözcü Gazetesi”

Maltepe Belediyesi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında yılbaşı, Noel, Muharrem Haftası gibi günlerde, , personelin mazeret izni kullanabilmeleri kabul edildi. Başkan Ali Kılıç'ın da katıldığı toplantıda Maltepe'deki cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili rapor da oy çokluğuyla kabul edildi.