Maltepe Belediye Tiyatrosu Ukrayna yolunda "AYDINLIK GAZETESİ"

Maltepe Belediyesi Tiyatrosu 20 Mayıs'ta Ukrayna'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Kherson Tiyatro Festivali'ne ve 23 Mayıs'ta Dnipropetrovsk Festivali'ne katılıyor. Tiyatro oyuncuları, Ukrayna'nın iki önemli festivalinden davet alıp Maltepe'yi ve Türkiye'yi temsil etmek üzere yola çıkmanın heyecanını ve gururunu yaşıyor. Tiyato, "Deli" isimli oyunuyla Ukraynalı tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın önerisi ve desteğiyle Maltepe Belediyesi çalışanlarınca kurulan tiyatro grubu, KKTC'nin ardından ilk yurtdışı turnesine de çıkmış olacak.

"ÇILGIN YORUM" BENZETMESİ

Maltepe Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Erdelikara, "12 ülkeden, 36 tiyatro grubunun 38 oyun sahneleneceği Kherson Festivali'nin tanıtımı bizim oyunumuzdan bir fotoğrafla yapıldı. Nikolay Gogol'ün yazdığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" isimli oyunu, bambaşka bir şekilde yorumladık. Tanıtım yazısını okuduğunuzda ise Türkiye Maltepe Belediye Tiyatrosundan 'çılgın yorum' benzetmesi yapılmış. Bu paylaşım bile aslında ne kadar gurulansak yeridir, dedirtti" diye konuştu. Kherson şehrindeki festivale Romanya, Gürcistan, İsrail, Belarus, Polonya, Macaristan, Moldova, Azerbaycan, Litvanya, Ukrayna'dan tiyatro grupları katılacak. Dnipropetrovsk Festivali'ne ise ABD,İngiltere, Litvanya, Polonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ukrayna'dan 23 tiyatro grubu 25 oyunla sahne alacak.

FARKLI BİR YORUM

"Deli sizi insan doğasının karanlık dehlizlerinde dolaşmaya davet ediyor" denilen oyunun gösterimi geçtiğimiz şubat ayında yapılmaya başlandı. Oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğim Erdelikara üstlendi. Oyunda tımarhaneye sürüklenen bir insanın yaşamı sahnelendi. Koreografisini Başak Ova ve Murat Ergin'in yaptığı oyunda bir insanı tımarhaneye sürükleyen unsurlar, oyuncular tarafından maskeler eşliğinde anlatıldı. Oyunun sahne tasarımını Bahadır Keşan hazırladı. Oyunda Murat Çilgasit, Ender Eker, Büke Okyay Erdelikara, Kubilay Erdelikara, Bahadır Keşan, Yasin Konuksever, Alparslan Orhan, Nalan Özdemir, Hakan Polat, Adem Tosun ve Betül Yavuz rol alacak.