İstanbul'un asırlık çeşmesi "Ulusal Basın"

Evrensel Gazetesi: 287 yıllık çeşme restore edildi

Maltepe'deki, 1728'de Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan tarihi çeşme, tam 287 yıl sonra belediye tarafından restore edildi. 90 günlük bir sürede tamamlanan restorasyon çalışması kapsamında; çeşmenin kaybolan su yataklarının açığa çıkarılması, açığa çıkarılan su yataklarının onarımı, çeşmenin dış cephe temizliği, iç kısım temizliği, çatlak, kırık ve boşluk olan alanlarda sağlamlaştırma çalışması yapıldı. Tarihi çeşme, 1950'li yıllara kadar Maltepelilere hizmet verdi.

Habertürk Gazetesi: Tarihi çeşme 287 yıl sonra hayat buldu

Maltepe Belediyesi, ilçedeki tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi'ni restore etti.
Yalı Mahallesi İskele Yolu Meydanı yanında 1728'de Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan tarihi çeşme, tam 287 yıl sonra Maltepe Belediyesi tarafından restore edildi.
Tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi'nde 90 günlük bir sürede tamamlanan restorasyon çalışması kapsamında; çeşmenin kaybolan su yataklarının açığa çıkarılması, açığa çıkarılan su yataklarının onarımı, çeşmenin dış cephe temizliği, iç kısım temizliği, çatlak, kırık ve boşluk olan alanlarda sağlamlaştırma çalışması yapıldı. Çeşmenin mevcut çatı örtüsü sökülerek, altında kalan çatı kaplaması aslına uygun olarak sağlamlaştırıldı.
Çeşme etrafına ve çevre duvarı üzerine de, traverten ile kaplama yapıldı. Çeşme, Kayışdağı'ndan künkler aracılığıyla gelen suyu 1950'li yıllara kadar Maltepe'ye taşımıştı.

Milat Gazetesi - İstanbul'un asırlık çeşmesi

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yalı Mahallesi İskele Yolu Meydanı yanında 1728'de Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan tarihi çeşmede, kaybolan su yataklarının açığa çıkarılması, onarımı, dış cephe ve iç kısım temizliği gibi çalışmalar yapıldı. Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı. Çeşmenin etrafı duvarı da travertenle kaplandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihine sahip çıktıklarını belirterek, "Gelecek kuşaklara taşımak için tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Bu kapsamda Maltepe'nin tarihinde önemli bir yer tutan Feyzullah Efendi’nin yaptırdığı çeşmeyi de aslına uygun olarak restore ettik" değerlendirmesini yaptı.

Feyzullah Efendi Çeşmesi

Feyzullah Efendi tarafından 1728'de yaptırılan tarihi çeşmede, Kayışdağı'ndan gelen su künkler aracılığıyla toplanıyor, bu şekilde içme suyu Maltepe'ye ulaşıyordu. Tarihi künkler ise 19501i yıllara kadar Maltepe'ye su taşıdı.

Diriliş Postası: 3 asırlık çeşme yeniden hizmete girdi

3 asırlık İstanbul Maltepe'de 287 yıl önce yaptırılan tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi, restore edilerek hizmete açıldı. Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yalı Mahallesi İskele Yolu Meydanı yanında 1728'de Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan tarihi çeşmede, kaybolan su yataklarının açığa çıkarılması, onarımı, dış cephe ve iç kısım temizliği gibi çalışmalar yapıldı. Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı. Çeşmenin etrafı duvarı da travertenle kaplandı. Çeşme yeniden hizmete girdi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihine sahip çıktıklarını belirterek, "Gelecek kuşaklara taşımak için tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Bu kapsamda Maltepe'nin tarihinde önemli bir yer tutan Feyzullah Efendi'nin yaptırdığı çeşmeyi de aslına uygun olarak restore ettik" değerlendirmesini yaptı. Feyzullah Efendi tarafından 1728'de yaptırılan tarihi çeşmede, Kayışdağı'ndan gelen su künkler aracılığıyla toplanıyor, bu şekilde içme suyu Maltepe'ye ulaşıyordu. Tarihi künkler ise 1950'li yıllara kadar Maltepe'ye su taşıdı.

3 asırlık çeşme restore edildi “Bizim Gazete”

Maltepe’de 287 yıl önce yaptırılan tarihi Feyzullah Efendi Çeşmesi, restore edilerek , hizmete açıldı. Maltepe Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yalı Mahallesi İskele Yolu Meydanı yanında 1 728de Feyzullah Efendi tarafından yaptırılan tarihi çeşmede, kaybolan su yataklarının açığa çıkarılması, onarımı, dış cephe ve iç kısım temizliği gibi çalışmalar yapıldı. Restorasyon çalışmaları 90 gün süren çeşmenin çatı örtüsü söküldü, alttaki kaplama aslına uygun olarak yapıldı. Çeşmenin etrafı duvarı da travertenle kaplandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihine sahip çıktıklarını belirterek, "Gelecek kuşaklara taşımak için tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Bu kapsamda Maltepe'nin tarihinde önemli bir yer tutan Feyzullah Efendi'nin yaptırdığı çeşmeyi de aslına uygun olarak restore ettik" değerlendirmesini yaptı.

FEYZULLAH EFENDİ ÇEŞMESİ

Feyzullah Efendi tarafından 1728’de  yaptırılan tarihi çeşmede, Kayışdağı'ndan gelen su künkler aracılığıyla toplanıyor, bu şekilde içme suyu Maltepe'ye ulaşıyordu. Tarihi künkler ise 1950'li yıllara kadar Maltepe'ye su taşıdı.