Irkçılığa karşı Türk ve Alman ortak tavrı "Ulusal Basın"

Irkçılığa Türk ve Alman ortak tavrı "Habertürk Gazetesi"

Maltepe'de bir araya gelen Türk ve Alman yerel yöneticiler, hazırladıkları ortak bildiri ile İslamofobi ve ırkçılığa karşı birlikte hareket etme kararı aldı. Türk ve Alman Belediye Başkanları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçın ev sahipliğinde, Fransa'da "Charlie Hebdo" Dergisi'ne yapılan saldırı sonrası hızla yükselen İslamofobi ve ırkçılık hareketi PEGlDA'ya karşı ortak tavır almak, işbirliğini geliştirmek üzere düzenlenen panelde bir araya geldi. Başkanlar gerçekleşen panelin ardından da ortak bir bildiri yayınladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yerel yönetimlerden hareket ederek halkların ve inançların kardeşliği adına, insanların el ele birlikte yaşayabileceği, bütün insanların kucaklanabileceği bir yaşam neden mümkün olmasın? Unutmayın ki küçük küçük adımlar hedeflere dönüşür" dedi.

'Irkçılıkla ortak mücadele şart' "Cumhuriyet Gazetesi"

Türk ve Alman Belediye Başkanlarından, İslamofobi ve Irkçlığa karşı tavır

Türk ve Alman belediye başkanları, Islamofobi ve ırkçılığa karşı birlikte hareket etme kararı aldıklarını açıkladılar. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yerel yönetimlerden hareket ederek halkların ve inançların kardeşliği adına, insanların el ele birlikte yaşayabileceği, bütün insanların kucaklanabileceği bir yaşamın mümkün olduğunu belirtti.
CHP genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, İhsan Özkes ile çok sayıda partili ile belediye başkanının katıldığı iki gün süren panelin ardından ortak bir bildiri yayımladı. Panelin kapanışında düzenlenen toplantına konuşan Ali Kılıç, terör saldırısının nerede olursa olsun kabul edilemeyeceğini belirtti.

Avrupa ülkelerinde İslam başta olmak üzere yabancılara karşı önyargıların, IŞİD ve Charlie Hebdo katliamı ile yeniden kök salmaya başladığını anımsatan Kılıç, özetle şunları söyledi: "Islamofobiyi kullanarak yola çıkan ve bavuluna ırkçılığı da yerleştiren PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar hareketi), ortaya çıktığı ülke sınırlarını aşarak yelpazesini tehlikeli bir şekilde genişletti. İmza attığımız ortak bildiride Avrupa'da islami çalışmaları baz alarak faaliyette bulunan kimi kuruluşlar ve yine İslam adına yola çıktığını ileri süren El Kaide'nin, IŞİD'in Müslümanlıkla herhangi bir bağının bulunmadığını, inançlı Müslümanların bu gibi oluşumlara prim vermediği düşünüyoruz. Nazi dönemini yaşayan Almanya, Avrupa'ya ırkçı hareketlerin kesinlikle artı değer katmayacağı sonucundan yola çıkarak, Islamofobinin önüne geçebilmek, Müslümanlığın terör odağı olmadığını anlatabilmek, bulunduğu ülkelerin ekonomisini canlı tutma yolunda büyük emekler veren yabancıların artık o ülkelerin bireyleri olduğunu kabul ettirebilmek için bazı Avrupa kentlerinde ve Türkiye'de konferans ve panel düzenleme, broşür ve kitapçık çalışmalarıyla bilgilendirme kararı aldık."

Eski Münih Anakent Belediyesi başkanı Christian Ude ise teröre destek veren insanlarla bir arada olunmaması gerektiğini vurgulayarak kentlerde barışçıl açıdan, hangi din, ülke ve ırktan olursa olsun huzurlu olarak bir arada yaşamak istediklerini söyledi. Federal Almanya Parlamentosu eski Yeşiller milletvekili Memet Kılıç da Islamofobiye ve İslam karşıtlığına karşı mücadele vermek için ortak tavır alınması gerektiğini vurguladı.

Irkçılığa karsı ortak tavır "Vatan Gazetesi"

TÜRK ve Alman belediye başkanları. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ev sahipliğinde, Fransa'da yaşanan Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı sonrası hızla yükselen İslamofobi ve ırkçılık hareketi PEGİDA'ya karşı ortak tavır almak ve işbirliğini geliştirmek üzere, Maltepe'de düzenlenen panelde bir araya geldi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yerel yönetimlerden hareket ederek halkların ve inançların kardeşliği adına. insanların el ele birlikte yaşayabileceği. bütün insanların kucaklanabileceği bir yaşam mümkün. Küçük adımlar büyük hedeflere dönüşür" dedi.