EVRENSEL GAZETESİ: SABAHATTİN ALİ'YE DİJİTAL ANMA

TÜRK edebiyatının unutulmaz yazarı Sabahattin Ali, 72'nci ölüm yıl dönümünde Maltepe Belediyesinin internet üzerinden düzenlediği canlı yayın programıyla anıldı. Maltepe Belediyesi instagram hesabı Başkan Ali Kılıç'ın YouTube kanalı üzerinden yapılan yayının moderatörlüğünü Gazeteci Nebil Özgentiirk üstlendi. Özgentürk, "Bu güzel olmayan zamanlarda katledilen bir ozanımızı yad ediyoruz. Sabahattin Aliler ölmez. Sonsuza kadar yaşar. Sabahattin Ali çok büyük bir isim, Sinop Cezaevinde yatmak herkesin harcı değildi o zamanlarda ve o, orada her şeye karşı umudunu koruyor. Bugünlerde de umudumuzu korumak zorundayız ya, Sabahattin Ali umudumuzu koruma duygusu veriyor" şeklinde konuştu.
Yayma katılarak anmaya ortak olan Belediye Başkanı Ali Kılıç ise şunları söyledi: "Sabahattin Ali'yi ortaokul yıllarımdan ağabeylerimden öğrendim. Hayatımda önemli bir yeri oldu. Ortadan kaldırılan yazarlarımızın, aydınlarımızın kısacık ömürlerine asırlık eserler sığdırdığını ve genç kuşaklara aktarılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum."
Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali de, babasının ölümünden duyduğu üzüntüyü paylaştı. Müzisyen Soner Olgun, usta yazarın "Göklerde Kartal Gibiydim", "Leylim Ley" isimli eserlerini seslendirdi. Yayın sonrası Nebil Özgentürk'iin hazırladığı "Kayıp Kemiklerin İzinde" isimli belgeselin gösterimi yapıldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)