Erkekler, Kadına şiddete hayır' koşusunda buluştu "Ulusal Basın"

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, ellerinde karanfiller ve üzerinde "Kadına şiddete hayır" yazan Özgecan Aslan'ın fotoğrafının olduğu tişörtlerle koştu.

MALTEPE Belediyesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi" olan "HeforShe-KadıniçinErkek" kampanyasının Türkiye'de uygulanmasına öncülük eden bir etkinlik gerçekleştirdi. . Bu kapsamda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak ve duyarlılık oluşturmak için koştu.

ÖZGECAN TİŞÖRTLERİYLE

Sabahın erken saatlerinde Cevahir Hotel İstanbul Asia önünden başlayan koşuya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçın yanı sıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) HeForShe Temsilcisi Gizem Yarbil, çok sayıda siyasetçi, sanatçı, gazeteci, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Koşu öncesi katılımcılara, üzerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafı bulunan ve "Kadına şiddete hayır" yazılı "HeForShe" kampanyası tişörtleri ile karanfil dağıtıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik güzergâhta yapılan koşu, Yalı Mahallesi Açık Basketbol Sahası önünde sona erdi.

'SOMUT ADIM ATTIK'

Koşu sonrası bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Herkes elini yüreğine koyarak, bu şiddetin önlenmesi için mücadele etmeli. Siyasi nutuklarla bu işler yürümüyor. Bu vesileyle annelerimizin, kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Kadınlar için koştular “Milliyet Gazetesi”

Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, ellerinde karanfiller ve üzerinde "kadına şiddete hayır" yazılı tişörtlerle koştu. Maltepe Belediyesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi" olan "HeforShe-KadıniçinErkek" kampanyasının Türkiye'de uygulanmasına öncülük etti. Bu kapsamda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak ve duyarlılık oluşturmak için koşarken koşu öncesi katılımcılara, üzerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafı bulunan ve "kadına şiddete hayır" yazılı "HeForShe" kampanyası tişörtleri ile karanfil dağıtıldı.

Maltepe’de erkekler koştu “Yurt Gazetesi”

Bu kapsamda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak ve duyarlılık oluşturmak için koştu. Koşuya CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu katıldı.

Maltepe’de erkekler koştu “Taraf Gazetesi”

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde erkekler, ellerinde karanfiller ve üzerinde "kadına şiddete hayır" yazılı tişörtlerle koştu. Koşuya, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. Tekin, kadınların her türlü şiddeti gördüğünü, ekonomik şiddetin de en önemlilerden olduğunu belirterek, "Eğer kadınlar ekonomik özgürlüklerini ellerine alırsa bu şiddette de azalma olacak, hatta bitecektir" diye konuştu.

Kadınlar öldürülmesin diye birlikte koştular “Türkiye Gazetesi”

Erkeklerden anlamlı etkinlik

Kadınlar öldürülmesin diye birlikte koştular Maltepe'de erkekler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için koştu. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ulusal ve uluslararası alanda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen koşuya vatandaşlar ellerinde taşıdıkları kırmızı karanfiller ve üzerinde "kadına şiddete hayır" yazılı tişört giyerek katıldı. Maltepe Sahilindeki basketbol sahasında biten koşunun ardından açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, herkesin elini yüreğine koyarak, Türkiye'de kadın cinayetlerinin önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.