Denizin altında Ata'nın gözleri "Ulusal Basın"

Denizin altında Ata'nın gözleri “Milliyet Gazetesi”
Maltepe Belediyesi ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun iş birliğinde oluşturulan, aralarında askerler, öğretim üyesi, bankacı, hakim ve gazetecilerin de bulunduğu "Derinler Saygı Dalışı Topluluğu" da Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında "Ata'ya saygı dalışı" gerçekleştirdi.
Muhabirimiz Gökhan Karakaş da Milliyet bayrağı ile derinlere dalan ekipteydi. Dalgıçlar, saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından, Atatürk'ün, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından resmedildiği tablosuyla denizden çıktı.
Vatandaşları büyüleyen bu etkinlik, dakikalarca alkışlanırken, tekneler ve araçlar da sirenleri ve kornalarıyla etkinliğe destek verdi. Daha sonra dalgıçlar, vatandaşlar ve öğrenciler bir araya gelerek, Atatürk'ün gözlerinin yer aldığı pankartı açarak toplu fotoğraf çektirdi. Etkinlikleri, Avustralya'dan gelen 4 kişilik bir belgesel ekibi de görüntüledi.

Sevgi, saygı özlemle… “Posta Gazetesi”

Maltepe Belediyesi'nin 'Ata'ya Saygı Dalışı'nda Atatürk'ün resmi denizin altında böyle açıldı.

Denizden çıkan 'Mavi Gözlü Dev’ ağlattı... “Vatan Gazetesi”

CHP'li Maltepe Belediyesi, 77. yıl dönümünde Atatürk'ü anmak için ilginç bir etkinlik düzenledi. Dalgıçlar, saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından Atatürk'ün, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından çizilen tablosuyla denizden çıkınca izleyenlerden bazıları ağladı.

Dalgıçlar Deniz altından Atatürk’ün gözleriyle çıktı “Cumhuriyet Gazetesi”

Maltepe Belediyesi ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle oluşturulan "Derinler Saygı Dalışı Topluluğu" Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle dün "Ata'ya Saygı Dalışı" gerçekleştirdi.

Çok özlemişiz “Yurt Gazetesi”

Maltepe Belediyesi, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde gerçekleştirdiği 'Ata'ya Saygı Dalışı' etkinliğinde, ünlü İngiliz ressam Ned Pamphilon'un 'Atatürk'ün Gözleri' portresi ve Türk bayrağı, 20 dalgıç tarafından deniz altından çıkartıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve binlerce Maltepeli de, karada oluşturdukları saygı zinciri ile bu unutulmaz anlara tanıklık etti.

9’u 5 geçe hayat durdu “Habertürk Gazetesi”

Ressam Nedd Pamphilon’un Atatürk’ün mavi gözlerini ön plana çıkaran resmi Marmara Denizi’nde açıldı.

7’den 77’ye Milletin seninle “Hürriyet Gazetesi”

İstanbul'da Kadıköy ve Maltepe Belediyeleri organizasyonuyla, Fenerbahçe Orduevi ile Küçükyalı Sahili Yürüyüş Yolu arasında, binlerce kişinin katılımıyla, 'ATA'ya saygı zinciri' oluşturuldu. Dolmabahçe'de dev bayrakla yürüyüş yapıldı. "Derinlere Saygı Dalış' grubuna üye dalgıçlar da Küçükyalı sahilde 'ATA'ya Saygı Dalışı' gerçekleştirdi.

Maltepe'de ATA'ya Maltepe'de Ata'ya Saygı Dalışı yaptılar “Güneş Gazetesi”

Maltepe'de Derinler Saygı Dalışı Topluluğu, Ata'ya Saygı Dalış gerçekleştirdi. Aralarında askerler, öğretim üyeleri ile bankacı, hakim ve gazetecilerin de bulunduğu dalgıçlar, saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından, Atatürk'ün, İngiliz ressam Ned Pamphilon tarafından resmedildiği tablosuyIa denizden çıktı. Teknelerin Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla katıldığı etkinliğe, çok sayıda vatandaş da kıyıdan eşlik etti.

Yurttaşlar Ata’ya koştu” Aydınlık Gazetesi”

Minnet ve özlemle “Takvim Gazetesi”

Maltepe Belediyesi’nin etkinliğinde ise Marmara Denize giren dalgıçlar Atatürk posterini denizden çıkardı.

Dalgıçlar denizin altından Atatürk’ün gözleriyle çıktı “Sabah Gazetesi”

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu  ve aralarında askerler, öğretim üyeleri,  bankacı, hakimler ve gazetecilerinde bulunduğu çeşitli meslek grupları tarafından oluşturulan Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, 10 Kasım’da Marmara Denizi’nin 5 metre altına dalarak Atatürk’ün mavi gözleri ve Türk bayraklarıyla su yüzüne çıktı. Vatandaşları büyüleyen bu etkinliğe tekneler ve araçlarda sirenleri ve kornalarıyla etkinliğe destek verdi.

Deniz altında saygı “Yeni Yüzyıl Gazetesi”

Atatürk ölümünün 77'nci yılında tüm yurtta saygıyla anıldı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve aralarında askerler, öğretim üyeleri, bankacı, hâkimler ve gazetecilerin de bulunduğu çeşitli meslek grupları tarafından oluşturulan "Derinler Saygı Dalışı Topluluğu", 10 Kasım etkinlikleri kapsamında saat 09.05'te Maltepe Sahili'nde dalış yaptı. 09.05'te Boğaz Köprüsü'nde de saygı duruşu vardı. Kadıköy'de halk, Fener] bahçe Orduevi'nden Bostancı'ya kadar 6,5 kmlik "Ata'ya saygı zinciri" oluşturdu.