Demokrasi önce Maltepe'ye geldi "Ulusal Basın"

Maltepe'de CHP'li meclis üyeleri önerge verdi: Muharrem ve Noel'de tatil “Cumhuriyet Gazetesi”
Maltepe Belediyesi, çalışanlarının, Noel ve Muharrem haftalarında tatil yapmasını sağlayabilmek için ilk adımı attı. CHP'li meclis üyeleri tarafından belediye meclisine sunulan ve komisyona sevk edilen önergelere göre isteyen belediye çalışanı mazeret izni kullanarak, Noel ve Muharrem haftasında tatil yapabilecek, cemevleri de dini ibadethane olarak kabul edilecek.
Maltepe Belediyesi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıçın başkanlığında toplandı. CHP'li meclis üyeleri mevzuat hükümleri doğrultusunda isteyen personelin Noel haftasında ve Muharrem ayında mazeret izni kullanabilmelerinin sağlanması için gerekli çalışmanın yapılması yönünde önerge sundular. Toplantıda ilçe genelindeki cemevlerinin 5393 sayılı yasa kapsamında dini ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili de talepte bulunuldu. CHP'li meclis üyelerinin talepleri komisyona havale edildi. Meclisin bir sonraki oturumunda, her 2 önergenin karara bağlanması bekleniyor.

Maltepe’ye demokrasi geldi “Yurt Gazetesi”

Maltepe Belediyesi çalışanlarına, Muharrem'in son günü 25 Aralık'ta Noel tatili hakkı tanıdı.
Maltepe Belediyesi, çalışanlarına isterlerse Muharrem ayı orucunun son günü ve 25 Aralık'ta Noel tatil hakkı veriyor. Ayrıca Cemevleri de ibadethane olarak kabul ediliyor.
Maltepe Belediyesi bir ilke imza atarak çalışanlarının, Noel ve Muharrem haftalarında tatil yapmasının önünü açacak bir uygulamayı hayata geçirecek. CHP'li meclis üyeleri tarafından Belediye Meclisi'ne sunulan ve komisyona sevkedilen önergelere göre, isteyen belediye çalışanı, Muharrem ayında tutulan 12 günlük orucun son günü, Noel'de de aralık ayının 25'inde tatil yapabilecek. Bu arada, bir başka önergeyle de cemevlerinin dini ibadethane olarak kabul edilmesi öngörülüyor.

Noel hep beraber kutlanacak

Maltepe Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Noel ayı dolayısıyla Maltepe Meydanı'nda Hıristiyan vatandaşlarımız için bir dizi etkinlik yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ali Kılıç, "İlk kez Hristiyan vatandaşlarımızla Noel'i birlikte kutlayacağız. İslam'ın hoşgörüsünü herkese göstereceğiz" dedi. Aralık ayında aslında Noel ayına girdiklerini belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, "1 Aralık Hristiyanlık inancına mensup kardeşlerimizin kutsal saydığı Noel ayı. İlk defa onlarla beraber Noel'i kutlayacağız. Bir Noel ağacı dikecek ve İslam'ın hoşgörüsünü herkese göstereceğiz." diye konuştu. Daha sonra Ramazan, Muharrem ve Noel gibi günlerde belediye personelinin talep etmesi halinde mazeret izni kullanması, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve engelli vatandaşların atla rehabilite edilmesine yönelik imkanların sağlanması hususunda verilen soru önergelerinin alt komisyonlarda görüşülmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

Muharrem ve Noel tatili için CHP'den önerge “Milliyet Gazetesi”

Maltepe Belediyesi'nin CHP'li üyeleri, belediye çalışanlarının Noel ve Muharrem ayında mazeret izniyle tatil yapmalarını sağlamak amacıyla, ilçe belediye meclisine önerge verdi.

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre CHP'li üyeler, önergeleri ile yılbaşı, Noel haftası ve Muharrem Ayı'nda mevzuat hükümleri doğrultusunda isteyen personelin, mazeret izni kullanabilmelerinin sağlanması için gerekli çalışmanın yapılmasını talep etti. İlçe genelinde cemevlerinin, 5393 sayılı yasa kapsamında dini ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili de önerge veren CHP'li üyelerin, bu talepleri komisyona havale edildi. Her iki önergenin meclisin bir sonraki oturumunda, karara bağlanması bekleniyor.

Maltepe'den Noel açılımı “Posta Gazetesi”

İstanbul Maltepe Belediye Meclisi'nde CHP'li ve AK Partili üyeler yılbaşı, Noel haftası ve Muharrem ayında personelin mazaret izni kullanabilmesi için önerge verdi. CHP'Li üyeler ilçedeki cemevlerinin, 5393 sayılı yasa kapsamında dini ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili de önerge vermişti. Her iki önergenin Meclisin bir sonraki oturumunda, karara bağlanması bekleniyor.

Maltepe'de, Noel ve Muharrem'de tatil var “Zaman Gazetesi”

Maltepe Belediyesi personeli, inancına göre kurum tarafından belirlenecek 'tatil' günlerinde izin kullanabilecek. Maltepe Belediye Meclisinden CHP ve AK Partili üyelerin 'oy birliği' ile komisyonlara gönderilen önergeler, Türkiye'nin aranan tablosunu çizdi.

Maltepe Belediyesi aralık ayı meclis toplantısında, çok önemli önergeler sunuldu. Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında yapılan oturumda, Noel ve Muharrem ayı başlangıç günlerinin tatil olması önerildi. Meclisin oy birliği ile komisyonlara gönderdiği önergelere göre Maltepe Belediyesi personeli, hangi inanca dahil olduğunu kuruma yazılı olarak bildirecek. Bu durumda Aleviler Muharrem, Hıristiyanlar da Noel başlangıcında birer gün izin kullanabilecek. Aynı oturumda yine oy birliği ile ilgili komisyona havale edilen önerge ise. ilçe sınırları içinde bulunan cemevlerine 'ibadethane' statüsü getirecek.

Meclisi izleyen Maltepeliler önergelerden duydukları memnuniyeti ifade ederken, "Belediye Meclis üyelerimizin altına imza atacağı kararların, Türkiye'de örnek olacağına inanıyoruz." dediler.