CUMHURİYET GAZETESİ: Sabahattin Ali'ye 'dijital' anma

Maltepe Belediyesi, SaIbahattin Ali'yi, ölüm yıldönümünde Instagram ve YouTube üzerinden düzenlediği canlı yayın programıyla andı. Gazeteci Nebil Özgentürk'ün moderatörlüğünde yapılan programa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, müzisyen Soner Olgun, Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali katıldı.
Filiz Ali, babasının ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü ve acıyı paylaştı. Müzisyen Soner Olgun, usta yazarın "Göklerde Kartal Gibiydim", bestesini Zülfü Livaneli'nin yazdığı "Leylim Ley" isimli eserlerini sazı eşliğinde seslendirdi. BeGazeteci Nebil Özgentürk'ün modetörlüğünde yapılan programa Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali katıldı.
lediye Başkanı Ali Kılıç, "Sabahattin Ali ismini bir kültür merkezimize verdik, insanlarımız orada her gün okuma yapıyor. Ortadan kaldırılan yazarlarımızın, aydınlarımızın kısacık ömürlerine asırlık eserler sığdırdığını ve genç kuşaklara aktarılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Yayından sonra Özgentürk'ün hazırladığı "Kayıp Kemiklerin İzinde" belgeselinin gösterimi yapıldı. Belgeselde faili meçhul bir cinayete kurban Ali'nin kaybının ardından, 70 yıl sonra kızı Filiz Ali'nin babasının öldürüldüğü ormanın derinliklerindeki olay yerine gidişi anlatıldı.