CUMHURİYET GAZETESİ: Kaligrafi sanatına online yolculuk

Maltepe Belediyesi, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan sanatseverleri dijital sergilerle buluşturmaya devam ediyor. Osman Kartaler'in "Harflerin Büyüsü" sergisi online ziyarete açıldı. Sanat yaşamında 13 kişisel sergiyi geride bırakan sanatçı, eserlerinde usta sanatçıların dizelerinden yola çıkarak geleneksel sanatla kendine özgü yorumları bir araya getirdi. Kartaler, "İkinci Yeniler" akımı öncülerinden Cemal Süreyya, Turgut Uyar, Edip Cansever ve ilhan Berk ile Cumhuriyet dönemine damga vuran usta şairlerin, ozanların şiirlerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz sözlerini, Mevlana Celaleddini Rumi'nin, Neyzen Tevfik'in dizelerini, kaligrafiyle sanatseverlere sundu. Sergi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın YouTube kanalından takip edilebilir.