CUMHURİYET GAZETESİ: Halk ozanı Âşık Mahzun i Şerif, türküleriyle anıldı

Mahzuni Şerif, ölümünün 18'inci yılında Maltepe Belediyesi'nce düzenlenen programla anıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda yapılan, ailesinin de katıldığı yayında ulu ozan saygı ve özlemle anıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ev sahipliği yaptığı yayın, Kılıç'ın YouTube kanalından canlı yayımlandı. Program, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Mahzuni Şerifin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e özlemini yazdığı "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" isimli eserinin yayımlanmasıyla başladı. Atatürk'ün yaşa- , mini anlatan fotoğraf kareleri izleyiciler ile buluştu. Programın moderatörlüğünü üstlenen gazeteci-belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk, Mahzuni Şerifin, kalplerinde yaşamaya devam ettiğini ifade etti. Başkan Kılıç, Mahzuni Şerif başta olmak üzere tüm halk ozanlarının anısı önünde saygıyla eğildiğini söyledi.