Belediyeden sokaktaki dostlarına rengarenk yuvalar “Birgün Gazetesi”

Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşan kış şartlarına yönelik olarak, sokak hayvanları için 60 tane kedi ve köpek kulübesi hazırlandı. 3 kişilik bir ekip tarafından 20 gün içerisinde hazırlanan kedi kulübeleri, aynı anda 5 kedi, köpek kulübeleriyse aynı anda 2 köpek kalabilecek şekilde tasarlandı. Sarı, yeşil, mavi, pembe gibi renklerle boyanan köpek kulübeleriyle ilgili bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, '"Şu an 60 tane kedi ve köpek kulübemiz hazır. Bunların ilk etapta dağıtımını bizler yapacağız.
Sonra elbette ki bu kulübelerin yeterli gelmeyeceğini, bunun bir ilk adım olacağının bilincinde olarak, hayvan sever dostlarımızla el ele vererek, ilçemizdeki dostlarımızı koruma altına alacağız" dedi.

Maltepe'de sokak hayvanları için rengarenk yuvalar “Evrensel Gazetesi”

Maltepe Belediyesi, yaklaşan kış şartlarını düşünerek sokaktaki dostlarını unutmadı. Sokak hayvanları için 60 adet kedi ve köpek kulübesi hazırlayan belediye ekipleri, bu kulübeleri, parklara ve ormanlık alanlara yerleştirecek. 3 kişilik bir ekip tarafından 20 gün içerisinde hazırlanan kedi kulübeleri, aynı anda 5 kedi, köpek kulübeleriyse aynı anda 2 köpek kalabilecek şekilde tasarlandı.
Köpek kulübeleriyle ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bunun bir ilk adım olacağının bilincinde olarak, hayvan sever dostlarımızla el ele vererek, ilçemizdeki dostlarımızı koruma altına alacağız" dedi.

Dostlara rengârenk yuvalar yaptılar “Habertürk Gazetesi”

Sokak hayvanları için 60 tane kedi ve köpek kulübesi hazırlayan belediye ekipleri, bu kulübeleri, parklara ve ormanlık alanlara yerleştirecek. Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden 3 kişilik bir ekip tarafından 20 gün içerisinde hazırlanan kedi kulübeleri, aynı anda 5 kedi, köpek kulübeleri ise aynı anda 2 köpek kalabilecek şekilde tasarlandı. OSB adı verilen dayanıklı yapı malzemesi ve "shingle" tipi çatı sistemiyle donatılan kulübeler, su geçirmeyecek biçimde dizayn edildi. Sarı, yeşil, mavi, pembe gibi renklerle boyanan köpek kulübeleriyle ilgili bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Hayvansever vatandaşlarımızdan, göreve geldiğim günden bu yana kedi ve köpek kulübeleriyle ilgili yoğun talep geliyordu.
Ekiplerime bu noktada çalışma yapmaları için talimat verdim. Şu an 60 tane kedi ve köpek kulübemiz hazır. Bunların ilk etapta dağıtımını bizler yapacağız. Sonra elbette ki bu kulübelerin yeterli gelmeyeceğini, bunun bir ilk adım olacağının bilincinde olarak, hayvansever dostlarımızla el ele vererek, ilçemizdeki dostlarımızı koruma altına alacağız" dedi.