“Maltepe’nin Ali'siyim”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Yön Radyo’da yayınlanan “Metropol” programında, Yön Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdal Emre’nin sorularını yanıtladı. Yerel yönetimde yaptığı çalışmalar ve Maltepe’nin sorunları üzerine konuşan Başkan Ali Kılıç, “Maltepe'nin Ali'si'yim, sokaktayım, halkın içindeyim” dedi.

“MALTEPELİLERLE İÇ İÇEYİM”

Maltepe'de 18 mahalle olduğunu kaydeden Kılıç, "Bu 18 mahallemizin sorunlarının neler olduğunu, sadece belediyede görev yapan müdürlerimizden, arkadaşlarımızdan, teknik kadromuzdan almayalım düşüncesiyle, salı sabahları sabah kahvaltılarımız oldu. Açık mikrofon kürsüsü aslında, oraya her salı günü yaklaşık ortalama 400-450 vatandaşımız geliyor ve burada hiç kimsenin sözü kesilmeden, kimseye ‘Niye bunu söyledin’ tartışmasına girmeden, elini kaldıran herkese söz hakkı veriyoruz. Ben bizzat kendim orada bulunuyorum. Arkadaşlarımız, vatandaşlardan gelen eleştirileri önerileri bir bir kayıt ediyor ve bir sonraki hafta salı gününe bu sorunlarını çözmüş olarak geliyoruz” dedi.

Mahallelere sık sık gittiğini belirten Başkan Kılıç, “Sabah 5.30 gibi evden çıkıyorum. Fırınları dolaşıyorum, taksi duraklarına gidiyorum, camilere gidiyorum. Saat 7 gibi vatandaşların evlerine misafir oluyorum.  Dolmuşlara binip Gülsuyu’nun tepesine gidiyorum. Vatandaş sabah nasıl seyahat ediyor, orada toplu taşıma araçlarının, belediye otobüslerinin içerisindeki izdihamı yaşıyorum onlarla birlikte otobüse biniyorum.  Vatandaş bunu fark etmiyor, sonradan birisi tanıyor 'Aaaa başkan burada' diyor. Bir anda otobüs içerisinde alkış tufanı kopuyor. Amacım Maltepeli  hemşerilerimin günü nasıl yaşadığını bilmek ve öğrenmek” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm, işsizlik, trafik, engellilerin sorunu ve uyuşturucu probleminden de bahseden Başkan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Uyuşturucu konusu ülkemizin çok önemli sorunlarından bir tanesi olarak önümüzde durmasına rağmen, hem yetkililer hem de bu konuda sorumluluk sahibi olanlar, belediyeler, güvenlik birimleri, aklınıza gelen kimler varsa, hepsi bir bütün olarak bu konuda mümkün olabildiğince olayı görmemezlikten gelirler. Aileler de böyledir, çocukları uyuşturucuya bulaşmış olan aileler de şöyle bir korku hâkimdir, ‘Aman söylemeyeyim komşular duymasın, yetkililer bilmesin, ayıp olarak algılanır’, bu düşünceyi yıkmak niyetindeyim. Bu noktada zaman zaman alan çalışması yapıyorum, bize başvuru yapanlar var bu konuda şöyle bir güven aşılamayı hedefliyorum. Uyuşturucu kullanan birey ile benim aramda bir güven köprüsünün oluşması lazım ki, ben o insana elimi uzattığım da onun benim elimi tutmasını sağlamam gerekiyor. Bu konuda önümüzdeki hafta içerisinde Almanya’ya gideceğim. Avrupa ülkeleri uyuşturucu kullanımıyla mücadeleyle ilgili, çok ciddi mesafeler kat etmiş bulunuyorlar. Orada da uyuşturucu bağımlısı olanlar ile ilgili ciddi merkezler kurulmuş, tedavi merkezleri var, bu işin uzmanı olan arkadaşlarımız var yurt dışında. Gidip onlarla bir görüşme yapmak istiyorum.” (27.08.2014)