Haberler

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Maltepe Belediyesi stantını ziyaret edenler arasında belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan standımızı ziyaret etti. Günaydın ve Tezcan, Maltepe Belediyesi’nin projelerini yakından inceledi, başarılarının devamını diledi.

Yeni yılda iki bilişim projesi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in Maltepe’ye yönelik projelerinin yakından tanıtıldığı CeBIT fuarında aynı zamanda yeni yılda hizmete girecek iki bilişim hizmeti de tanıtıldı. Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile İnteraktif Harita Destekli Afet Acil Yardım Planlama Bilgi Sistemi’nin tanıtıldığı Maltepe Belediyesi stantında birer simülasyon çalışmasıyla hizmetlerin uygulamasına da yer verildi.

Yeni yılda hizmete girecek olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi sayesinde kurumların oluşturduğu her türlü belgenin korunmasını hedefleyen Maltepe Belediyesi otomasyon sistemi sayesinde büyük oranda tasarruf da sağlamış olacak. 2014’te uygulanacak bir diğer proje olan İnteraktif Harita Destekli Afet Acil Yardım Planlama Bilgi Sistemi ile olası bir afet karşısında toplanma alanları, geçici iskan alnaları, saha hastaneleri gibi yapılanmalar hakkında vatandaşı önceden bilgilendirme amaçlanıyor. Maltepe Afet Bilgi Sistemi (MABIS) kapsamında öncelikle Belediye personeline daha sonra da vatandaşlara eğitimler verilecek.

Bilişim Fuarında çevre mesajı

CeBIT Eurasia 2013 Fuarında ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Maltepe Belediyesi bilişim ekibi dağıttığı küçük hediyelerin yanında özel olarak hazırladığı Aktivist Dergisi’yle çevre bilincini yaygınlaştırmayı da ihmal etmedi. Çevre koruma makaleleri ve dünyadan çevre haberlerinin yanı sıra dergide, Maltepe Belediyesi’nin çevre projelerine ve çevre farkındalığına dikkat çekildi.

« Geri Dön