"EgemenIik kayıtsız şartsız miIIetindir"

Temiz bir Çevre, Yaşanabilir Gelecek

Temiz bir çevre anlayışımız gereği; Covenant Of Mayors “Belediye Başkanları Sözleşmesi”ni imzalayarak, Avrupa Birliği’nin 2020 yılına kadar CO2 emisyonunu %20 azaltma hedefleri konusunda gönüllü taahhütte bulunmayı kabul ettik. Çalışmalarımızıı bu kapsamda sürdürüyoruz. Ambalaj Atıkları, Bitkisel Atık Yağlar, Atık Pil, Elektronik Atık, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, İnşaat ve Hafriyat Atıkları, Organik Atık Yönetimi ile doğadan aldıklarımızı, doğaya geri kazandırıyoruz.
14965 ton ambalaj atığı,
432 ton bitkisel atık yağ,
41 ton elektronik atık,
6469 kg atık pil topladık.
1026 adet gürültü kirliliği denetimi,
504 hava kirliliği denetimi,
34 genel çevre kirliliği denetimi,
117 adet elektromanyetik kirlilik denetimi gerçekleştirdik.
9945 öğrenciye çevre bilinci konusunda eğitimler verdik.
Bölgesel İklim Merkezi (REC), Avrupa Sürdürülebilir Kentler Komisyonu (ICLEI) ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği ilçemizde, binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi, yıkım öncesi asbest envanter raporu ve atık yönetim planı hazırlatıyoruz.