Başkan Kılıç'a iftiraya yargı tokadı

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç'a “ajan” suçlaması yargıdan döndü. Mahkeme o kuruluşları tazminata mahkum etti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı ajanlıkla suçlayan gazete ve internet siteleri, tazminata mahkum edildi. Mahkeme, söz konusu yayınların gerçekliğinin kanıtlanmadığını belirterek, haberi yapan kurumların tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
Maltepe’nin CHP’li Belediye Başkanı Ali Kılıç aleyhine yapılan haberlere mahkemeler 'dur' dedi. Yapılan yargılamalar sonrası bazı gazete ve internet siteleri tazminat ödemeye mahkum edildi.
Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, Alman istihbarat örgütü BND ile işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları içeren haberlerle ilgili Yargıtay, yayının gerçekliğinin kanıtlanmadığı ve Kılıç’ın kişilik haklarına saldırıldığına kanaat getirerek, haberi yapan kurumların tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.

HABERLER HUKUKA AYKIRI

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin kararında, şu ifadelere yer verildi: “Davaya konu haberde; ‘flaş haber’ başlığı altında, ‘Ali Kılıç hakkında bomba iddia! Baykal! Mustafa Zengin!’ alt başlığı ile ‘Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’i Almanya’da BND ajanlarıyla bir araya getirdi. Bu buluşmadan sonra Deniz Baykal’ı koltuğundan eden kasedi Türkiye’ye servis etti’ ifadelerinin kullanıldığı haberin devamında, ‘Takvim Gazetesi’nin haberine göre ifadesiyle devam eden haber içeriğinde davacının bu görüşmeleri organize ettiği yolundaki ifadelerin, Takvim Gazetesi’ne dayandırılarak verildiği anlaşılmıştır. Başka yayın organlarında yayınlanan haberin haber kaynağı olarak gösterilerek yayın yapılmış olması, hukuka aykırılığı ortadan kaldırmaz. Yayında yer alan olayla ilgili herhangi bir delil sunulmadığından, gerçek bir yayından da söz edilemez. Dava konusu yayının gerçekliğinin kanıtlanmamış olması ve başka bir basın organında yayınlanmış olmasının da hukuka aykırılığı ortadan kaldırmayacağı gözetilerek, uygun bir tazminata hükmedilmesi gerekir.”
Yapılan asılsız haberlerle hedef gösterilen Kılıç, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “Bir takım çıkar odakları her zamanki gibi iş başında. Yalan haberler ve asılsız iddialarla kişilik haklarıma saldıranlara yargı önünde cevap vereceğim” demiş ve avukatı aracılıyla manevi tazminat davası açmıştı.

Tarih: 15.12.2016

Haber Fotoğrafları